Іван ЖЕБЕТ, про дії в разі виявлення вибухонебезпечного предмета

«У зв’язку з останніми подіями в Україні, пов’язаними з загрозами та можливістю  терористичних актів, маю вкотре констатувати, що в Миколаївській області продовжує діяти «жовтий» рівень терористичних загроз, який означає — імовірна загроза.

Южно-Український енергокомплекс належить до особливо важливих об’єктів. Тому ми вважаємо за потрібне нагадати персоналу та мешканцям міста про дії в разі виявлення підозрілих предметів, які можуть містити вибухові пристрої. Це можуть бути залишені на тривалий час без нагляду валізи, пакети, сумки. Вибухонебезпечні предмети можуть бути замасковані також під пакунки і поштові відправлення, цукерки, книги, іграшки, спортивний чи туристичний інвентар, канцтовари, популярні напої та інші предмети.

Загроза існує завжди. Будьте пильними! У разі виявлення предмета з ознаками вибухового пристрою негайно сповістіть керівника закладу, в якому перебуваєте, забезпечте ізоляцію місця його виявлення, а також терміново повідомте черговим службам: військової частини, що відповідає за  охорону та оборону атомної станції, — 4-20-31, відділу УСБУ в Южноукраїнську – 5-51-73, або міського відділення Нацполіції – 5-44-00.

 Для персоналу енергокомплексу ми розіслали спеціальну пам’ятку, що покроково інструктує як вести себе та куди звертатися у разі виявлення підозрілого вибухонебезпечного предмета.

Зі свого боку наголошую, що на підприємстві забезпечується безперервність функціонування систем фізичного захисту, безумовне виконання вимог перепускного та внутрішньооб’єктових режимів. Персонал суворо дотримується норм, правил і стандартів ядерної та радіаційної безпеки. Морально-психологічний клімат у колективі стабільний. Жодних проявів, які свідчили б про можливість вчинення будь-яких дій, що можуть призвести до порушень умов безпечної експлуатації АЕС, не зафіксовано».

Джерело

Читать ещё:  США готуються надіслати Україні ЗРК Patriot - CNN

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *