Штраф за відсутність автоцивілки: суди визнають дії поліцейських незаконними

Вимагати для перевірки поліс страхування поліцейські мають тільки у двох конкретних випадках.

Суди масово визнають дії поліцейських незаконними і продовжують скасовувати штрафи поліції через безпідставне вимагання полісу страхування, повідомляє Дорожній адвокат на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Зазначимо, що непред’явлення поліцейському полісу страхування тягне за собою штраф у розмірі 425 грн.

Однак вимагати для перевірки поліс страхування поліцейські мають за наявності двох конкретних випадків:

– при складанні протоколу щодо порушень правил дорожнього руху;

– при оформленні дорожньо-транспортної пригоди.

Якщо ж поліцейський не здійснює процедури складання протоколу чи не оформляє ДТП, він не має права вимагати поліс страхування.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Верховна Рада України схвалила законопроект №7279-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень». Згідно із законопроектом керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння вноситься до Кримінального кодексу і стає кримінальним проступком. Тепер покаранням за керування автомобілем в нетверезому стані буде штраф в розмірі від 17 до 34 тисяч гривень і заборона на водіння до 3 років.

Крім того, прийнято Закон «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України». Законом підвищено діючі штрафи до більш значимих сум і скасовано норму, яка дозволяла порушувати митні правила протягом року і бути притягненим до відповідальності лише один раз.

Також ми опублікували  карту, де позначені місця використання приладів контролю швидкості. У поліції обіцяють: місця будуть змінюватися і додаватися, а карта буде постійно оновлюватися.

Джерело

 

Читать ещё:  В Москве из Третьяковской галереи украли картину

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *