США готуються надіслати Україні ЗРК Patriot — CNN

Адміністрація президента США Джо Байдена завершує підготовку планів щодо відправки в Україну системи протиракетної оборони Patriot, про що може бути оголошено вже цього тижня.

Про це з посиланням на двох американських чиновників та високопоставленого представника адміністрації повідомив у вівторок телеканал  CNN , пише «Європейська правда».

План, який розробило міністерство оборони США, ще має бути схвалено главою Пентагону Ллойдом Остіном, після чого його буде направлено на підпис президенту США Джо Байдену. Три співрозмовники повідомили CNN, що таке схвалення очікується.

Співрозмовники телеканалу вказують, що після того, як плани остаточно узгодять, Patriot буде швидко відправлено «найближчими днями», а українські сили пройдуть навчання з їх використання на базі армії США в Німеччині.

Україна раніше неодноразово закликала США надіслати ЗРК Patriot на тлі постійної загрози ракетних ударів з боку Росії по енергетичній інфраструктурі. В адміністрації Байдена відмовлялися через логістичні проблеми та складність в обслуговуванні установки. Думка Білого дому, за словами одного із співрозмовників CNN, змусила «реальність того, що відбувається на місці».

Поки не ясно, скільки ракетних пускових установок буде відправлено, але типова батарея ЗРК включає радар, який виявляє і відстежує цілі, комп’ютери, енергетичне обладнання, станцію управління бойовим застосуванням і до восьми пускових установок, кожна з яких має по чотири ракети, готові до запуску.

ЗРК Patriot – передова система протиповітряної оборони великої дальності, яка є вкрай ефективною для перехоплення балістичних та крилатих ракет. У разі отримання вона буде найефективнішою далекобійною системою оборони, яку Україна отримає від союзників від початку війни.

Співрозмовники CNN кажуть, що ЗРК Patriot також допоможе захистити повітряний простір для країн НАТО у Східній Європі.

Джерело

Читать ещё:  Росія провалила випробування балістичної ракети під час візиту Байдену до Києва, - CNN

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *