У працівника Енергоатома підтверджено коронавірус, в Компанії посилено протиепідемічні заходи

У працівника дирекції ДП «НАЕК «Енергоатом», яка розташована у Києві, підтверджено захворювання на Covid-19. Хворий знаходиться на стаціонарному лікуванні, лікарі оцінюють його стан як задовільний. Обставини інфікування коронавірусом наразі з’ясовуються.

В офісних будівлях дирекції Енергоатома посилено протиепідемічні заходи, проводиться постійна дезінфекція офісних приміщень та місць загального користування, обов’язковий температурний скринінг, персоналу надаються засоби індивідуального захисту та антисептичні розчини для знезараження.  Усі працівники, які мали контакти з захворілим, направлені на самоізоляцію.

Нагадаємо, що з початком дії карантину на території України більшість персоналу Компанії переведено на дистанційний режим роботи, оперативний персонал українських АЕС ізольовано, а критично важливі групи розміщені в окремих приміщеннях готельних комплексів міст-супутників АЕС, де проводяться необхідні заходи із дезінфекції і медичного моніторингу та створено соціально-побутові умови для проживання, харчування та відпочинку. На період дії карантинних заходів для цієї категорії персоналу розроблено оптимізований графік роботи та ізольований прохід на робочі місця/з них без контакту з іншим персоналом, а їх перевезення до проммайданчиків здійснюється за окремим маршрутом.

Оперативників українських АЕС забезпечено засобами індивідуального захисту, організовано постійний медичний моніторинг їхнього стану здоров’я на робочих місцях і в місцях ізоляції з документуванням результатів. Вжито заходів для мінімізації контактів критично важливого персоналу.

Організовано забезпечення засобами індивідуального захисту, дезінфікуючими засобами, проведено роботу з персоналом, відбувається регулярне інформування щодо особливостей карантинного режиму та норм поведінки, співробітники, не задіяні у технологічних процесах, своєчасно переведені на дистанційний режим роботи.

Посилено санітарно-гігієнічний та дезінфекційний режим виробничих та офісних приміщень, харчоблоків, контрольно-пропускних пунктів, а також автотранспорту атомних станцій. Медпрацівниками відділу охорони здоров’я на АЕС ретельно проводиться передзмінна дистанційна термометрія персоналу.

Читать ещё:  Визначились кращі тенісисти та футболісти 30-ї Спартакіади

Наради переведені у режим селекторних та онлайн-конференцій. Активно впроваджується електронний документообіг.

Міськими радами міст-супутників українських АЕС: Енергодара, Вараша, Южноукраїнська та Нетішина ухвалено рішення щодо обмеження в’їзду сторонніх осіб на територію міст-супутників АЕС. Місцевими відділами поліції спільно з ДСНС організовано роботу постів контролю.

Усі зазначені заходи проводяться на виконання рішень Президента України та Уряду про запобігання поширенню на території України COVID-19 та спрямовані на захист критично важливого для роботи українських АЕС персоналу та інших працівників Енергоатома від можливого захворювання на коронавірус.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *