Южноукраїнське відділення поліції інформує

Попереджаємо Вас про адміністративну відповідальність за поширення недостовірної інформації щодо коронавірусу

В умовах введення загальнодержавного карантину для боротьби з особливо небезпечною коронавірусною інфекцією, у соціальних мережах поширюється недостовірна інформація, наприклад: про розпилення з гелікоптерів вночі дезінфікуючих засобів над містами та про заборону прогулянок з дітьми на вулиці. Ці відомості є неправдивими. На жаль, деякі громадяни вірять таким фейкам і роблять репости на свої сторінки, тим самим, сприяючи розповсюдженню брехні. Такі дії можуть спричинити паніку серед населення.
Поліція попереджає❗️ Тим, хто у нелегкі для країни часи розповсюджує фейки, загрожує покарання згідно зі ст.173-1 «Поширювання неправдивих чуток» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Довіряйте інформації лише з офіційних джерел!
Також закликаємо бути дуже обережними і пильними, щоб не стати жертвами зловмисників, які наживаються на темі коронавірусу.
УВАГА❗️
▶️ не довіряйте людям, які продають нібито ліки від коронавірусу або його профілактики. Таких поки що не існує. Не купуйте сумнівні препарати та не займайтеся самолікуванням, а при перших симптомах ГРВІ звертайтеся до лікаря;
▶️ у жодному разі не відчиняйте двері незнайомцям, які представляються медпрацівниками або співробітниками інших установ, можуть бути у захисних костюмах і намагаються потрапити у ваше помешкання для нібито перевірки на зараження родини коронавірусною інфекцією. Спочатку запитайте, з якої саме установи ці люди та вимагайте посвідчення особи. Після чого зателефонуйте на офіційні номери вказаних організацій та дізнайтеся всю необхідну інформацію. Обов’язково попередьте про це своїх родичів та сусідів похилого віку.
ЗАПАМ’ЯТАЙТЕ❗️
Усі питання, що стосуються порядку організації карантинних заходів та відповідальності за їх порушення, офіційна інформація надається виключно офіційними каналами через Інтернет-портали Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства внутрішніх справ.
Зберігайте спокій та не піддавайтеся паніці!

Читать ещё:  Какими новыми автомобилями больше всего довольны владельцы

А ми продовжуємо проводити профілактичні бесіди з водіями, щодо дій, які допогають знизити ризик інфікування коронавірусом.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *