XVIII Cпартакіада Організації молоді Атомпроспілки: у южноукраїнської команди друге місце

Підбито підсумки XVIII Cпартакіади Організації молоді (ОМ) Атомпрофспілки, яка проходила з 19 по 23 серпня в м. Славутич, що на Київщині. У спортивних змаганнях брали участь команди молодих спортсменів з Южноукраїнської об’єднаної організації профспілок (ЮООП), Запорізької АЕС, Хмельницької АЕС, Рівненької АЕС, Чорнобильської АЕС, Атомремонтсервісу та Дирекції Енергоатома.

Цьогоріч учасники змагались у п’яти видах спорту: дуатлон, бадмінтон, парковий волейбол, мініфутбол і плавання. Захищати честь команди Організації молоді ЮООП поїхали 11 спортсменів. Протягом трьох днів велася запекла боротьба на кожному етапі змагань. Були і радість перемог, і прикрощі поразок. Представники ОМ ЮООП одразу заявили про серйозні наміри на перемогу.

Змагання з бадмінтону та мініфутболу відкрили перший день спартакіади. Южноукраїнська команда з мініфутболу, до складу якої увійшли Борис Вершинін (цех теплової автоматики та вимірювань (ЦТАВ)), Володимир Халаїм і Олексій Печенюк (обидва з енергоремонтного підрозділу (ЕРП)), Максим Сінкевич (хімцех (ХЦ)), Максим Патинський (електроцех (ЕЦ)) і Максим Слободяник (автотранспортне господарство (АТГ)), боролася у кожному матчі до останнього, проте, на жаль, фортуна була не на боці команди і результатом змагань з мініфутболу стало 5 місце.

У змаганнях з бадмінтону команду ОМ ЮООП представляли працівники хімцеху Юлія Маламут і Антон Плетньов. Вони перемогли всіх опонентів у своїй групі та зустрілися у фіналі з командою ОМ ЗАЕС і поступилися їй, посівши друге місце. Так южноукранці отримали перше срібло на спартакіаді.

Наступного дня спортсмени ВП ЮУАЕС Зінаїда Баланюк (управління інформації та громадських зв’язків (УІГЗ)) і Олексій Печенюк (ЕРП) у напруженій боротьбі з представниками інших команд змагалися за 1 місце в дуатлоні. Спочатку їм належало пробігти 4 800 м, потім проїхати 12 800 м на велосипеді і на завершення знову пробігти 2 400 м. Команда ОМ ЮООП і в цих змаганнях здобула срібло.

Читать ещё:  В Николаевской области СБУ «накрыла» дельцов, торговавших оружием с линии фронта

З аналогічним результатом пройшла гра з паркового волейболу, де команду южноукраїнських спортсменів представляли Юлія Маламут (ХЦ), Зінаїда Баланюк (УІГЗ), Максим Патинський (ЕЦ), Максим Слободяник (АТГ), Борис Вершинін (ЦТАВ), Максим Сінкевич (ХЦ). У результаті запеклої боротьби гравці Южно-Української АЕС у півфіналі перемогли команду ОМ ЧАЕС, що допомогло їм вийти до фіналу, який відбувся наступного дня. У фіналі, на жаль, з рахунком 2:1 команда ОМ ЮООП поступилася супернику та здобула чергову срібну нагороду для загальнокомандного заліку.

Змагання з останнього виду спорту – плавання – відбувалися в Чернігові. Команда южноукраїнських плавців у складі Тетяни Коломійчук (СК «Олімп») і Євгена Муляра (ЕРП) здобула довгоочікуване золото. Першими пливли хлопці, за ними дівчата, а після невеликої перерви відбувся командний заплив. На кожному етапі плавці ВП ЮУАЕС були найкращі.

У загальнокомандному заліку збірна команда ОМ ЮООП посіла друге місце. А переможцем XVIII Спартакіади Організації молоді Атомпрофспілки стала збірна команда Запорізької АЕС, третє місце зайняла спортсмени з РАЕС, четверте у ХАЕС, п’яте завоювали господарі цьогорічної Спартакіади – збірна команда ОМ ЧАЕС, шосте – ОМ Дирекції НАЕК «Енергоатом», сьоме – АРС.

Источник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *