Люди АЕС. Іван ЛІФЕРОВ, майстер з ремонту дизелів та тепломеханічного устаткування РДЕС

Серед 36 імен, котрі будуть занесені на Дошку пошани ЮУАЕС у грудні 2020 року, – молодий спеціаліст Іван Ліферов. Керівництво електроцеху вирішило у такий спосіб відзначити його сумлінну роботу.

Іван Ліферов працює майстром з ремонту дизелів та тепломеханічного устаткування РДЕС АЕС.Закінчив у 2009 році Національний університет кораблебудування ім. адмірала Макарова. Здобув кваліфікацію інженера–механіка з ремонту двигунів внутрішнього згоряння. Каже, після виробничої практики на АЕС остаточно зрозумів, що хоче працювати саме на цьому підприємстві.

«Я тут проходив практику в 2008 році. Тоді ще не мав права здійснювати ремонт дизельних генераторних електростанцій, але до всього уважно придивлявся. Мене вразили масштаби робіт. Дизель такий великий. Щоб зробити ремонт циліндра поршневої групи, потрібно з картера знімати обв’язку, розбирати все. Вперше таке спостерігав. Раніше тільки в книжках бачив, а тут можна було до всього доторкнутися. Після цього в мене з’явилося бажання працювати на такому підприємстві», — ділиться спогадами Іван Ліферов.

З того часу Іван намагався потрапити на роботу до цеху, де проходив виробничу практику. Та хоч не все так швидко складалося, як хотілося, хлопець мав досить цілеспрямовані наміри. У 2011 році спочатку працевлаштувався в автотранспортне господарство. У 2015-му зміг перевестися слюсарем з ремонту на омріяну дільницю резервних дизельних електричних станцій.

«Резервні дизельні електростанції є єдиним джерелом електроенергії у разі повного знеструмлення АЕС, що забезпечують роботу захисних систем безпеки. Великі вимоги висуваються до працівників, які обслуговують таке обладнання. У моїй бригаді — 6 осіб. Всього на обслуговуванні знаходиться 11 резервних дизельних електростанцій», — роз’яснює Іван Ліферов.

Атомна електростанція – це підприємство, яке постійно розвивається, де модернізується обладнання. Частину резервних дизельних електричних станцій на підприємстві вже вдалося оновити. Завдяки цьому стало краще і цікавіше працювати, каже Іван. Тому сьогодні завданням №1 вважає ретельну підготовку до ремонту обладнання РДЕС енергоблока №3 у 2021 році.

Читать ещё:  Люди АЕС. Вадим Алєксєєв, заступник начальника хімічного цеху з експлуатації другої черги

Іван Ліферов внесений до кадрового резерву на посаду начальника дільниці РДЕС електроцеху. Безпосередній керівник майстра Олександр Кисельов за такого підходу до роботи пророкує йому широкі перспективи.

Источник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *