Люди АЕС. Ігор Омельченко, інженер з ремонту відділу підготовки виробництва цеху теплової автоматики та вимірювань ЮУАЕС

«Завдяки зусиллям, зокрема, інженера I категорії з ремонту відділу підготовки виробництва Ігоря Омельченка, питанням удосконалення стану пожежної безпеки в ЦТАВ приділяється належна увага, що, в свою чергу, сприяє безпечній та надійній експлуатації енергоблоків АЕС», — каже заступник начальника цеху теплової автоматики і вимірювань (ЦТАВ) Южно-Української АЕС по роботі з персоналом Олексій Креденець.

Це й не дивно, адже трудова діяльність Ігоря Омельченка практично вся пов’язана з пожежною безпекою. До того, як він прийшов у 1997 році на АЕС, Ігор Омельченко виконував свої службові обов’язки на посаді старшого інспектора пожежної охорони ВПЧ-14.

Молодий і активний електрослюсар з ремонту й технічного обслуговування автоматики та засобів вимірювань СУЗ (механіки) цеху ТАВ за  три роки уже мав інженерну посаду, де робота теж була пов’язана із пожежною безпекою.

«З великою вдячністю і теплотою я завжди згадую свого першого учителя і наставника Миколу Вадимовича Афанасьєва, який у ті роки був начальником ЦТАВ, — згадує Ігор Омельченко. —  Я був молодий і  завзятий, до того ж, свій відбиток наклала і служба у пожежній частині, яка мало чим відрізнялась від військової. Микола Вадимович, так би мовити, охолоджував мене у інколи надмірній активності, терпляче навчав роботі з людьми – пояснював, що не потрібно поспішати, а зваженість, акуратність і продуманість мають стати моїм «золотим» правилом у роботі».

Сьогодні Ігор Омельченко на своїй посаді інженера I категорії з ремонту відділу підготовки виробництва має багато обов’язків, з якими успішно справляється.   Він займається плануванням об’ємів робіт для планово-попереджуючих ремонтів (ППР) енергоблоків в частині протипожежних заходів, розробкою заходів щодо виконання приписів наглядових органів з пожежної безпеки,  підготовкою звітної документації для пусків енергоблоків після ППР. Проводить періодичні огляди закріплених за ЦТАВ будівель і споруд. Бере участь в розробці технічних завдань, розгляді проєктної документації з підвищення пожежної безпеки,  ремонту будівель і приміщень, закріплених за підрозділом. Також виконує функції адміністратора автоматизованої системи «ОКО» в цеху. Є відповідальним з продовження ресурсу будівель і споруд, закріплених за ЦТАВ. Бере участь в організації і проведенні протипожежних тренувань, а також є членом цехової і центральної пожежно-технічної комісії. Завдяки своїй комунікабельності і високому професіоналізму ефективно взаємодіє з суміжними цехами та службами Южно-Української АЕС.

Читать ещё:  ЮУАЕС - Cтартує голосування за красунь, які беруть участь у нашому інтерактивному конкурсі

Окрім того, Ігор Омельченко бере участь у розробці та реалізації заходів з радіаційної безпеки цеху теплової автоматики і вимірювань Южно-Української АЕС.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *