В Одесі маленький хлопчик утримував матір та платив за квартиру

В Одесі дев’ятирічний хлопчик був змушений утримувати матір-ледарку і платити за квартиру.

Як повідомили у регіональному главку Національної поліції, 29-річна уродженка Білгород-Дністровського району Одеської області зловживала алкоголем, не працювала і навіть не намагалася набути статусу безробітної чи матері-одиначки. Жінка знайшла інший шлях для безпечного життя: умовляннями та погрозами змусила заробляти свого малого сина. Зокрема, дитина жебракувала та мила фари автомобілів на одній із жвавих доріг у центрі Одеси. Його часто бачили в районі Олександрівського проспекту.

«Довгий час хлопчик щодня виконував цю роботу, випрошуючи у водіїв гроші. Мати тримала сина під постійним контролем, перебуваючи неподалік. Зароблені дитиною гроші жінка витрачала переважно на свої потреби: сигарети, алкоголь, продукти», — розповіли в поліції.

Також дитина платила за житло, яке його горе-мати орендувала в Одесі. За даними поліції, при цьому хлопчик голодував – йому не вистачало їжі і він змушений був приховувати частину отриманих від громадян коштів, щоб подбати про себе. Також дитина розповіла правоохоронцям, як один жалісливий водій «крутої» машини дав йому одразу 1 тисячу грн, за що той отримав похвалу від матері.

«Вона сказала, що я – молодець», — розповів хлопчик правоохоронцям.

За даними Управління, жінка раніше вже потрапляла в поле зору поліції через неналежне виконання батьківських обов’язків. Правоохоронці неодноразово проводили з нею профілактичні бесіди та складали адміністративні матеріали за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Вкотре виявивши її сина на дорозі за жебрацтвом, поліцейські разом із працівниками служби у справах дітей вилучили хлопчика з родини. Наразі він проходить обстеження в лікарні.

Матір звинуватили за ч. 2 ст. 304 Кримінального кодексу України – залучення неповнолітніх до зайняття жебрацтвом. Тільки після цього вона стала на облік до центру зайнятості та нібито шукає роботу. Але тепер їй загрожує до десяти років позбавлення волі.

Читать ещё:  Медики высчитали, какое давление в каком возрасте считается нормальным

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *