Якби влада попередила про вторгнення Росії у жовтні, Україна протрималася б 3 дні, – Зеленський

Росіяни захопили б Україну за три дні, якби влада ще у жовтні 2021 року попередила громадян про вторгнення РФ. Це сталося б через хаос та економічні втрати. Про це в інтерв’ю The Washington Post розповів президент Володимир Зеленський у вівторок, 16 серпня.

Зеленський пояснив, що під час вторгнення Росії Україна була настільки сильною, наскільки було можливо за тих обставин. Незважаючи на виїзд частини громадян, більшість залишилася захищати свою землю, і завдяки людям вдалося зупинити агресора.

«Якби ми про це повідомили – а цього хотіли деякі люди, яких я не називатиму, — тоді я б втрачав 7 мільярдів доларів на місяць, починаючи з жовтня минулого року, і в той момент, коли росіяни напали, вони б нас забрали». Три дні. Я не кажу, чия це була ідея, але загалом наше внутрішнє відчуття було правильним: якщо ми посіємо хаос серед людей перед вторгненням, росіяни нас зжеруть. Тому що під час хаосу люди тікають з країни «, — сказав президент.

Якби це сталося, то в жовтні, в опалювальний сезон, нічого б не залишилося, і уряду не було, бо почалася б політична війна всередині країни, зазначив Зеленський. На створеному росіянами ринку був би дефіцит енергоносіїв, Україні не вистачало енергетичних ресурсів і в країні був би хаос, додав голова держави.

Джерело

Читать ещё:  Комитет Рады одобрил законопроект о легализации медицинского каннабиса в Украине

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *