Зеленський остаточно визначився з главою Міненерго

Буславец раніше займала посаду гендиректора директорату енергетичних ринків міністерства© Ольга Буславець / Facebook

Президент України Володимир Зеленський остаточно визначився з кандидатурою на пост міністра енергетики та захисту навколишнього середовища. Він зупинився на кандидатурі Ольги Буславець, яка очолювала директорат енергетичних ринків в минулому міністерстві, проте була звільнена після зміни прем’єр-міністра, повідомляють джерела ZN.UA.

Кандидатура Буславець у Зеленського була пріоритетною після низки співбесід, однак «для політичного балансу» президент вважав, що її заступником повинен бути Віталій Шубін, нинішній в. о. міністра енергетики та один з ініціаторів відставки Буславець.

Ольга Буславець виступала проти цього призначення. Президент — «за». Їх розсудив поліграф, який спочатку успішно пройшла Буславець, проте Шубін, перевірка якого відбулася сьогодні, згідно з даними джерела ZN.UA в СБУ, поліграф не пройшов. Обох кандидатів на посади перевіряли в першу чергу на предмет можливого лобізму інтересів компаній Ріната Ахметова. Очікується, що кандидатура Буславець буде внесена прем’єр-міністром для затвердження в залі на найближчій сесії, яка запланована на 30 березня.

Буславець вважають достатньо кваліфікованим фахівцем у питаннях електроенергетики і всіх видах її генерацій, однак досить слабко підготовленою у сфері нафти і газу, що очевидно компенсуватиметься заступниками.

Источник

Читать ещё:  Украина впервые за 12 лет нарастила добычу нефти

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *