Южно-Український енергокомплекс у жовтні. Виробничі показники

Відокремленим підрозділом «Южно-Українська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» у жовтні вироблено 2 млрд 34 млн 200 тис. кіловат-годин (кВт-год) електроенергії.

Щоб отримати таку кількість електроенергії на тепловій електростанції слід було б спалити 575 млн кубометрів природного газу чи 755 тис. тонн донецького вугілля, що супроводжувалося б викидами в атмосферу від 999 тис. тонн до 2 млн 83 тис. тонн вуглекислого газу.

Внесок Южно-Української АЕС у загальний місячний виробіток енергокомплексу склав 2 млрд 13 млн 500 тис. кВт-год, Ташлицької ГАЕС – 19 млн 800 тис. кВт-год, Олександрівської ГЕС – 900 тис. кВт-год.

Протягом місяця перший, другий і третій енергоблоки Южно-Української АЕС працювали в заданому режимі. Ташлицька гідроакумулююча станція (гідроагрегати №1 і №2) працювала згідно зі встановленим Енергетичною системою України графіком несення навантажень. Гідроагрегати №1 і №2 Олександрівської ГЕС працювали залежно від витрати води в річці Південний Буг.

Радіаційний фон на промисловому майданчику ЮУАЕС у вказаний період перебував на рівні природних фонових значень, що були заміряні до пуску АЕС, на  2 листопада 2020 року він складає 0,10 мкЗв/год. Викиди та скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище протягом місяця не перевищували встановлених допустимих значень.

З початку року ВП «Южно-Українська АЕС» вироблено 15 млрд 675 млн 100 тис. кВт-год;

з початку експлуатації – 611 млрд 152 млн 796 тис. кВт-год електроенергії.

Источник

Читать ещё:  Южно-Український енергокомплекс виконав план вересня на 104,5%

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *