Южно-Український енергокомплекс у жовтні. Виробничі показники

Відокремленим підрозділом «Южно-Українська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» у жовтні вироблено 1 млрд 534 млн кіловат-годин (кВт-год) електроенергії.

Щоб отримати таку кількість електроенергії на тепловій електростанції, слід було б спалити 434 млн кубометрів природного газу чи 569 тис. тонн донецького вугілля, що супроводжувалося б викидами в атмосферу 753 тис. тонн чи 1 млн 571 тис. тонн вуглекислого газу.

Внесок Южно-Української АЕС у загальний місячний виробіток енергокомплексу склав 1 млрд 512 млн кВт-год, Ташлицької ГАЕС — 19 млн 500 тис. кВт-год, Олександрівської ГЕС – 2 млн 500 тис. кВт-год.

Протягом місяця другий і третій енергоблоки Южно-Української АЕС працювали в заданому режимі. На першому енергоблоці тривав планово-попереджувальний ремонт з перевантаженням палива.

Два гідроагрегати Ташлицької ГАЕС і два агрегати Олександрівської ГЕС працювали за диспетчерським графіком енергосистеми України.

Радіаційний фон на промисловому майданчику ЮУАЕС у жовтні перебував на рівні природних фонових значень, що були заміряні до пуску атомної станції. На 1 листопада 2021 року він складає 0,10 мкЗв/год. Викиди та скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище протягом місяця не перевищували встановлених допустимих значень.

З початку року ВП «Южно-Українська АЕС» вироблено 14 млрд 923 млн 700 тис. кВт-год електроенергії, з початку експлуатації – 629 млрд 987 млн 081 тис. кВт-год.

Оперативну інформацію про роботу Южно-Української АЕС цілодобово можна отримати за телефоном безкоштовної «гарячої лінії» 0-800-500-107 та телефоном-автовідповідачем (05136) 4-29-93.

Джерело

Читать ещё:  Молодые специалисты ЮУАЭС в конкурсах профмастерства НАЭК «Энергоатом» завоевали призовые места в семи профессиях. ФОТО

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *