Люди АЕС. Галина Дідурик, хімік відділу охорони навколишнього середовища

На оновленій до Дня енергетика Дошці пошани Южно-Української АЕС з’явилась і світлина Галини Дідурик. Хімік відділу охорони навколишнього середовища на підприємстві працює вже 30 років і без улюбленої роботи себе не уявляє.

«Я дійсно люблю свою роботу. Мені дуже подобається виконувати кожне завдання, починаючи з миття хімічного посуду. Ви не уявляєте, як цікаво брати в руки колбу, вона хрумтить в твоїх руках і це так приємно», — зізнається героїня нашого матеріалу. Трудову діяльність на Южно-Українській АЕС пані Галина розпочала змінним лаборантом хімічної лабораторії водоочисних споруд. За три роки молоду фахівчиню, що показала себе з найкращого боку, перевели у відділ охорони навколишнього середовища. Через 30 років самовідданої праці колеги обрали її як найдостойнішого кандидата для Дошки пошани підприємства. «Це людина, яка завжди коректна, стримана, ніколи в житті не підвищить голос, не покаже, що у неї поганий настрій або щось сталося в житті. Це професіонал вищого ґатунку, чарівна мила жінка з якою приємно працювати і відпочивати», — відгукується про Галину Дідурик інженер відділу охорони навколишнього середовища Олена Чазова.

На Южно-Українську АЕС героїня нашого матеріалу прийшла відразу після закінчення Одеського політехнічного університету. Каже, попри те, що тоді держава надавала можливість працевлаштуватися на престижну роботу у великому місті, її тягнуло додому. Тут вона виросла, на атомній станції працювали її батьки, тож для неї було важливо продовжити їхню справу. «Роботу свою вважаю цікавою і потрібною. Сьогодні дуже багато уваги приділяється екологічній безпеці, а в мої посадові обов’язки входить саме хімічний контроль скидних вод, які надходять з проммайданчика Южно-Української АЕС у підвідні канали першого, другого та третього енергоблоків і після продувки Ташлицької водойми-охолоджувача надходять в річку Південний Буг», — розповіла пані Галина. Вона й досі пам’ятає свій перший робочий день. Жодного страху тоді не було, а от цікавості хоч відбавляй. Нині вона вже сама вчить молодь, передає досвід та радіє, коли на атомну станцію приходить нове поповнення. З порад Галини Дідурик починала свою діяльність на атомній станції і нинішній керівник еколого-хімічної лабораторії Ольга Твардовська: «Я почала працювати у відділі охорони навколишнього середовища у 2011 році саме під наставництвом Галини Миколаївни Дідурик. Вона змогла не лише розкрити усі нюанси роботи для мене, а й стала людиною, яка завжди підтримає, зрозуміє, дасть пораду з будь-якого питання. Я від щирого серця хочу їй подякувати за те, що за короткий проміжок часу вона змогла передати великий багаж знань, за чуйність, щирість і допомогу».

Навчаючи інших, хімік з досвідом продовжує вчитися сама. З розвитком підприємства та галузі доводиться освоювати нове обладнання та оновлювати знання.

Читать ещё:  Люди АЕС. Степан Чемшит, начальник зміни електроцеху

Однак не лише роботою живе ця жінка. Вона любляча донька, щаслива дружина, мама двох синів та молода бабуся. Родина є найбільшою віддушиною пані Галини, але вона має ще декілька маленьких справ для душі. Дача, плетіння гачком та спицями, вишивка. У цих буденних жіночих справах хімік Южно-Української АЕС знаходить розраду та спокій.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *