«Кубок Енергоатома 2021» — свято спорту та життя

Минулими вихідними спорткомплекс «Олімп» управління соціальних об’єктів (УСО) Южно-Української АЕС приймав Всеукраїнські змагання з греко-римської боротьби відкритої дитячої ліги боротьби «Кубок ЕНЕРГОАТОМА 2021» серед дітей 2009-2010 р.н.

Участь в змаганнях взяли 132 спортсмена з 11 областей України та м. Києва.

У перебігу змагань організатори мали на меті виявити найбільш підготовлених спортсменів, кандидатів до складу збірної команди України U-13 з греко-римської боротьби.

Звісно, що в такий непростий період, який зараз переживає вся наша держава та увесь світ, пов`язаний з поширенням хвороби СOVID-19, захід відбувся з додержанням усіх карантинних обмежень, встановлених діючим законодавством.

Проведення Всеукраїнських змагань в таких умовах стали першим досвідом для всіх працівників СК «Олімп» УСО та його керівництва в тому числі. У зв`язку з тим, що змагання проходили без глядачів та урочистого відкриття, було організовано онлайн трансляцію заходу для всіх шанувальників цього виду спорту та для батьків юних спортсменів. Інформаційний супровід змагань був здійснений професійним спортивним коментатором з м. Києва — Олександром Пастуховим, людиною яка коментує змагання з греко-римської боротьби в рамках чемпіонатів України, Європи та світу.

17 жовтня на двох борцівських килимах, розташованих в ігровій залі спорткомплексу «Олімп», за право бути найкращими у своїх вагових категоріях змагалися юні борці греко-римського стилю.

З метою уникнення скупчення спортсменів в спортивній споруді, змагання було розподілено на дві сесії: з 9.00 змагалися хлопці перших шести вагових категорій, під час вечірньої сесії — з 14.30 — інші хлопці більш важких категорій.

За результатами змагань було нагороджено 44 спортсмени, серед яких на п’єдесталі пошани приємно було бачити і наших земляків — представників южноукраїнської школи боротьби, а саме: на «срібній» сходинці п’єдесталу — Захара Нужина (в.к. до 47 кг), на «бронзовій» — Кирила Райкіна (в.к. до 29 кг), Марка Яцюка (в.к. до 32 кг), Владислава Величка (в.к. до 38 кг), Іллю Савченка (в.к. до 59 кг).

Читать ещё:  Южноукраїнськ - ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ МІСТА! - Дільничні офіцери поліції

Крім особистої першості, було підбито підсумки в загальнокомандному заліку. Серед 23 команд, представлених на змаганнях, 3 місце посіла команда СК «Олімп» УСО ВП ЮУАЕС.

Вітаємо южноукраїнських хлопців, їхніх наставників — тренерів-викладачів Бутхузі Карая та Дениса Чебанова, а також батьків вихованців южноукраїнської школи боротьби.

Змагання вдалося організувати та провести на досить високому рівні. Так, до складу суддівської бригади, яка обслуговувала змагання, увійшли 7 суддів національної та один суддя міжнародної категорії. Захід було проведено під егідою Федерації греко-римської боротьби України та Асоціації спортивної боротьби України, представники яких поставили найвищу оцінку щодо рівня організації та проведення змагань на спортивній базі Южноукраїнського енергокомплексу.  З цієї нагоди засновник Відкритої дитячої ліги боротьби передав організаторам змагань Подяку від Асоціації спортивної боротьби України для генерального директора ВП ЮУАЕС Ігоря Половича за активну громадську позицію, підтримку дитячого спорту та вагомий внесок у розвиток греко-римської боротьби в Україні.

Ці важливі та рейтингові змагання, проведені за Єдиним календарним планом спортивних заходів України, стали чудовим подарунком до 25-тої річниці заснування ДП «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», адже пройшли саме 17 жовтня, у день ювілею Компанії. Чемпіони Всеукраїнських змагань з греко-римської боротьби «Кубок Енергоатома 2021» отримали символічні кубки з надписом «Енергоатом — чемпіон».

Адміністрація УСО та тренерсько-викладацький склад СК «Олімп» УСО висловлює щиру подяку первинній профспілковій організації ВП ЮУАЕС в особі голови ППО Сергію Сніткову та голові ППО ДП «НАЕК «Енергоатом» Олексію Личу за фінансову та організаційну допомогу в проведенні змагань та сподівається на подальшу підтримку в галузі розвитку дитячого та юнацького спорту.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *