Хімічний цех ЮУАЕС визначився з кандидатурою на галузевий конкурс профмайстернорсті

У хімічному цеху Южно-Української АЕС 26 серпня відбувся конкурс професійної майстерності серед молодих працівників. Цього року найкращого фахівця визначали серед лаборантів хімічного аналізу.

До професійного змагання долучилися п‘ятеро молодих працівниць хімічного цеху. Усі дівчата мають практично однаковий досвід роботи, а от участь у такому конкурсі брали вперше. Кажуть, найголовнішим суперником для них стало хвилювання, впоратися з яким було важче ніж із завданнями.

Конкурс традиційно складався з двох етапів – теоретичного і практичного. У першому випадку – це білет із десяти запитань та година часу на відповідь. На другому етапі слід було визначити загальну твердість води технологічних середовищ атомних електричних станцій титрометричним методом. Для цієї роботи відводилося 50 хвилин.  Протягом цього часу члени комісії спостерігали за послідовністю операцій та їх тривалістю, дотриманням безпеки, використанням інструментів та пристроїв.

Голова конкурсної комісії, заступник начальника хімічного цеху ЮУАЕС Вадим Алєксєєв зазначив, що завдання для учасниць не важке, проводити такі дослідження їм доводиться досить часто. Робота, яку виконують лаборанти хімічного аналізу досить важлива. «Від них залежить безпека персоналу та безпека експлуатації усіх трьох енергоблоків. Лаборанти контролюють показники якості води першого та другого контурів енергоблоків на відповідність нормативним вимогам. На підставі цих аналізів начальник зміни хімічного цеху розробляє рекомендації щодо дозування реагентів для технологічного середовища. Окрім того, вони ведуть контроль стану повітряного середовища під час допуску за нарядами працівників АЕС та підрядних організацій», — розповів В.Алєксєєв.

Члени конкурсної комісії з однаковою прискіпливістю поставилися до обох етапів конкурсу. Результати оголосили наступного дня  у присутності керівництва та колег. Тож, третє місце посіла Альона Крошка, друге – Вікторія Колінчук, перше – Анна Бєлєй.

Читать ещё:  В Украине хотят ужесточить требования к стажу

Усі призерки будуть відзначені грошовими преміями і вже отримали призи від організації молоді. Щодо абсолютної переможниці, то в неї попереду галузевий етап. Він цього року відбудеться на Рівненській АЕС і там, за словами Анни, окрім професійних знань та навичок, їй знадобиться підтримка колег, друзів та родини.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *