«Конституція – фундамент соборності та суверенності держави», — Юрій Кормишкін

Голова Миколаївської обласної організації партії «Наш край» Юрій Кормишкін звернувся до земляків з нагоди Дня Конституції України.

«Сьогодні ми відзначаємо свято Дня Конституції України – початок історії сучасної незалежної країни! 24 роки тому Верховна Рада України прийняла Основний Закон – Конституцію, що ознаменувало фундаментальне закріплення нашого суверенітету та навіки закарбувало волю українського народу жити у власній соборній державі. Для справжніх українців цей день є визначним, адже кожен із нас є творцем історії нашої незалежної держави. Бажаю всім нам відчувати особисту відповідальність за розвиток Батьківщини та віддано трудитися заради її зміцнення. Миру та міцного здоров’я усім у цей непростий час! Разом – ми сильні!», — зазначив у привітанні голова «Нашого краю»

Юрій Кормишкін відзначив, що Конституція – це фундамент соборності та суверенності України, а також основа майбутнього держави. Тож, Конституцію, як головний закон країни потрібно не тільки знати і поважати, але й вдосконалювати заради благополуччя України та кожного українця.

Нагадаємо, що партія «Наш край» уже не одноразово наголошувала на необхідності осучаснення Конституції.

«Конституцію слід осучаснити до реалій життя українців. Незважаючи на те, що Конституції уже декілька десятків років, Україна ще й досі у пошуку такої Конституції, яка б не тільки відповідала наявній політичній та економічній реальності нашої держави, але й створювала можливості для розвитку на десятиріччя», — відзначають в партії.

«Наш край» вважає першочерговою зміною до Основного закону внесення децентралізації – об’єднаних територіальних громад, інституту префектів, ліквідацію непотрібних районних структур, гарантування балансу гілок та рівнів влади.

«Схоже, що центральна влада поки й сама не знає, до якої децентралізації прямує, якими будуть повноваження префектів, та якою має бути нова карта районів, щоб вона не відлякувала громадян від реформи. Двічі відкликався президентський законопроєкт щодо змін до Конституції, що свідчить про відсутність внутрішньої згоди всередині влади. Поки що влада намагається якимось чином адаптувати Конституцію до реалій, які складаються, а вона має дивитися у завтра», — впевнені в «Нашому краї».

Джерело

Читать ещё:  Ликвидация старших классов: дети из регионов рискуют остаться недоучками

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *