Усі атомні станції працюють на повну потужність, — Міненерго

З 20 листопада усі дев’ять атомних енергоблоків, що знаходяться на підконтрольних Україні територіях, підключені до енергосистеми та виробляють електроенергію на повну потужність. Про це повідомило Міністерство енергетики.

Масштабну ремонтну кампанію на АЕС, яка тривала кілька місяців, встигли завершити до початку зими. І це дуже важливо, бо саме атомна генерація забезпечує понад 55% потреб України в електроенергії, наголосив міністр енергетики Герман Галущенко.

«Це найбільш стійка та стабільна генерація, яка дала можливість вистояти нашій енергосистемі минулої зими. І впевнений: так буде і цього опалювального сезону», — зазначив чиновник.

У Міненерго запевнили, що електроенергії, яку виробляють українські електростанції, буде достатньо для покриття потреб споживачів. Більше того, цього опалювального сезону два найстаріші енергоблоки України – ВВЕР-440 на Рівненській АЕС – тепер працюють на американському ядерному паливі.

«Фахівці «Енергоатому» спільно з нашими партнерами з компанії Westinghouse зробили все можливе, щоб атомні блоки ВВЕР 440, на яких раніше використовували російське паливо, вже цього року працювали на паливі, виробленому на заводі компанії у Швеції. Отже, ми не лише вчасно завершили ремонти, але й поставили крапку у монополії Росії на цьому сегменті ринку ядерного палива», – додав Герман Галущенко.

Джерело

Читать ещё:  Як вимкнути автоматичне оновлення програм на смартфонах з Android або IOS

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *