Підтримувала збройну агресію рф проти України- слідчі поліції оголосили підозру жительці Южноукраїнська

За даними слідства 51 – річна мешканка м. Южноукраїнська на особистій сторінці в одній із заборонених соціальних мереж поширювала матеріали, які містили виправдовування збройної агресії рф проти України. За скоєне жінці загрожує до п’яти років ув’язнення.

У ході розслідування правоохоронці з’ясували, що зловмисниця на власній сторінці у соціальній мережі поширювала матеріали, які містили виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії країни-агресора.

За місцем проживання фігурантки поліцейські провели санкціонований обшук, під час якого виявили та вилучили мобільний телефон, в якому містились докази злочинної діяльності. Вилучений гаджет слідчі направили на проведення експертних досліджень.

Нині слідчі поліції за процесуального керівництва Вознесенської окружної прокуратури повідомили жінці про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до п’яти років з конфіскацією майна.

Вознесенське районне управління поліції Миколаївської області

Читать ещё:  Южноукраїнськ - ПРОЩАННЯ З ЗАГИБЛИМ ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *