Військові повістки в Україні: чи можуть їх вручати через родичів?

За часів загальної мобілізації та воєнного стану в Україні, чоловіків віком від 18 до 60 років можуть викликати до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (військкоматів). У разі необхідності, повістку військовозобов’язаному можуть вручити через його родичів.

«Наприклад, особі виповнилося 18 років, вона підлягає терміновій військовій службі. Повістку можуть вручити через батьків, якщо вони живуть разом. Однак коли, наприклад, 40-річний військовозобов’язаний живе окремо, але прописаний у батьків, то в такому разі неможливо через родича вручити. Тільки якщо достеменно відомо, що особа там мешкає постійно», – наголосив юрист.

Юрист Максим Шинжирбаєв у програмі «7 каналу» пояснив, що повістка вважається врученою належним чином, якщо вона була видана та заповнена особами, які викликають військовозобов’язаного, та видана йому під підпис. Однак, у деяких випадках документ може отримати один із родичів військовозобов’язаного, якщо вони проживають разом і особа, яка отримує повістку, вже виповнила 18 років. Важливо пам’ятати, що повістку необхідно вручити власноруч, а не надіслати поштою. В такому разі повідомлення через вайбер, телефон чи смс не вважається належним способом вручення повістки.

Юрист зазначив, що відмова від отримання повістки, яка видана належним чином, може мати серйозні наслідки, включаючи кримінальне звинувачення.

Читать ещё:  Две украинские легкоатлетки вышли в полуфинал Олимпиады

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *