Повістки обіцяють вручати скрізь: в Україні триває загальна мобілізація

Після резонансної новини про те, що на гірськолижному курорті поблизу смт Славське Львівської області роздавали повістки, джерела у Львівському обласному ТЦК та СП відповіли, що на сьогоднішній день не визначено в законодавчому порядку, де можна, а де не можна вручати цей документ.

Начальник Львівського обласного ТЦК Олександр Тищенко у коментарі для ТСН.ua уточнив таке:

«Законодавством на сьогодні не визначено порядок, де можна чи не можна вручати повістку. Фактично її можуть вручити особисто в руки всюди: на вулиці, блокпосту, робочому місці, за місцем проживання. Вручати повістку може представник органу місцевого самоврядування, керівник підприємства, установи, організації, де працює військовозобов’язаний, управителі багатоквартирних будинків, а також безпосередньо посадові особи територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Щодо вручення повісток на курорті – Львівська область не є винятком. У нас загальна мобілізація. Вручення повісток може відбуватися будь-де. Скільки було вручено повісток на курорті – це конфіденційна інформація, ми не маємо права її розголошувати. Повістки вручаються не для того, щоб людина йшла одразу воювати, а для уточнення облікових даних – щоб особа повідомила нам про свій сімейний стан, стан здоров’я та інше».

На запитання про те, чи уповноважені особи вручатимуть повістки, зокрема і на курортах, надалі, Олександр Тищенко відповів: «Згідно з Указом Президента України військовий стан продовжено до 20 травня 2023 року, і так, триватимуть мобілізаційні заходи».

Джерело

Читать ещё:  В Японии на территории АЭС произошел пожар

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *