Екс-заступнику міністра оборони та екс-керівнику департаменту Міноборони повідомлено про нову підозру у справі про завдання шкоди ЗСУ на мільйони гривень

Головне управління служби безпеки України та Національне антикорупційне бюро України повідомили про нову підозру колишньому заступнику Міністра оборони та в.о. директора департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів. Вони звинувачуються у тому, що під час закупівлі продуктів для армії завдали шкоди державі на мільйони гривень.

Згідно з повідомленням прес-служби Державного бюро розслідувань, керівник департаменту міноборони уклав договори щодо закупівлі послуг з організації харчування Збройних сил України на 2021 рік у грудні 2020 – січні 2021 року. Пізніше, за вказівкою керівництва, він незаконно підписав вісім додаткових угод з постачальниками із невигідними умовами для ЗСУ.

У жовтні 2021 року Державне бюро розслідувань викрило цю угоду, після чого справу передали до Національного антикорупційного бюро України. Під час спільного розслідування було встановлено, що дії посадових осіб завдали майнової шкоди ЗСУ через додаткові витрати військових частин під час перерозподілу запасів продовольства.

Це дійсно серйозні звинувачення проти екс-заступника міністра оборони та екс-керівника департаменту Міністерства оборони України. Якщо вони знайдуться винними, то їх чекає довготривала позбавлення волі. Подібні порушення в сфері оборони та безпеки країни можуть має серйозні наслідки, включаючи загрозу національній безпеці та громадському довірі до владних структур. Тому важливо, щоб відповідальні особи були покарані згідно з законом, і щоб були прийняті заходи для запобігання подібним порушенням в майбутньому.

Читать ещё:  Рада создала Антикоррупционный суд в Украине: как будет работать и что изменится

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *