Южноукраїнськ. ПОТОЧНИЙ РЕМОНТ УКРИТТІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ.

На жаль, ніхто з нас не очікував, що 24 лютого минулого року розпочнеться повномасштабна війна в Україні, тому укриття, які були збудовані у нашій громаді в середньому 40 років тому, знаходились у поганому стані.

Незважаючи на всі перешкоди, Южноукраїнська міська територіальна громада, зважаючи на необхідність забезпечення якісної освіти для наших дітей, одними з перших в області почала вводити очну форму навчання після тривалого періоду дистанційного навчання. Хоча в деяких містах діти досі навчаються з дому.

Але уявіть собі, як під час повітряної тривоги діти, а це в середньому близько 400 учнів, перебувають у стареньких укриттях. По-перше, застарілий цемент розпадається, що може призвести до серйозного травмування, стіни, що були пофарбовані вапном, діти постійно бруднять свій одяг, а відсутність вентиляції шкодить здоров’ю учнів, особливо тим, хто страждає на захворювання дихальних шляхів.

Через пригнічений стан сховища, батьки здобувачів освіти постійно звертаються з проханням терміново відремонтувати підлогу та стіни споруд захисту.

Керівництво міської ради спільно з управлінням капітального будівництва та управлінням освіти тривалий час шукали можливість поліпшити стан сховищ, але в умовах воєнного стану не так просто знайти фінансові ресурси та підрядників, які швидко та якісно

З 24 квітня 2023 року розпочинаються ремонтні роботи в усіх школах, що призвело до незадоволення деяких батьків. Незважаючи на те, що онлайн-навчання не є таким продуктивним, як традиційна офлайн-форма, безпека та здоров’я дітей завжди стоять на першому місці, особливо під час повітряних тривог.

Підрядники обіцяють завершити ремонтні роботи за два тижні і відновити очну форму навчання. В ході ремонтних робіт будуть вирівняні стіни та підлоги, встановлено нові плитки та покращено вентиляційну систему.

Читать ещё:  Южноукраїнськ - На порядку денному - тарифи

Ми сподіваємось на швидке закінчення цієї важливої роботи, але, наразі, невідомо коли вона завершиться. Головне, що потрібно піклуватися про безпеку та комфорт наших дітей. Тому будьте терплячими.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *