Зеленський запросив у Європи більше зброї

Володимир Зеленський звернувся до країн Північної Європи із проханням про додаткову військову допомогу для України. Про виступ на саміті Об’єднаних експедиційних сил український президент у понеділок, 19 грудня, розповів у повсякденному зверненні до громадян.

«Звернувся до лідерів десяти держав Північної Європи, об’єднаних у The Joint Expeditionary Force. Це такий формат співпраці, ініційований Великобританією. До нього входять країни Балтії, Фінляндія, країни Скандинавії, Нідерланди, Ісландія та, власне, Сполучене Королівство. І моє звернення було сьогодні дуже конкретним. Зброя, снаряди, нові оборонні можливості… Все те, що дозволить нам прискорити закінчення цієї війни. Дякуємо учасникам саміту за те, що ми були почуті — очікуємо нових рішень щодо постачання нової зброї», — повідомив він.

При цьому він зазначив, що ключовим завданням української влади, дипломатів та чиновників залишається те, щоб світова підтримка України наступного року не лише зберігалася на такому ж рівні, як цього року, а й збільшилася за показниками, які необхідні для посилення оборонних операцій.

«Це артилерія — треба більше гармат, снарядів, це сучасні танки, які поки що не поставляються Україні, це далекобійніші системи залпового вогню, сучасна і справді ефективна ППО», — перерахував президент.

Джерело

Читать ещё:  Зеленський остаточно визначився з главою Міненерго

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *