Лукашенко відмовив Путіну в участі у війні в Україні, — ISW

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, ймовірно, відмовив президентові Росії Володимиру Путіну піти на подальші інтеграційні поступки та взяти участь у війні в Україні.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни ( ISW ).

Під час візиту Путіна до Мінська обидва диктатори утрималися від публічного обговорення російського вторгнення в Україну, але зазначили, що Білорусь нібито стикається із «західною загрозою». Путін заявив, що може розглянути можливість навчання білоруських екіпажів бойової авіації застосування «боєприпасів зі спеціальними боєголовками» через «загострення» ситуації на зовнішніх кордонах Союзної держави.

«Раніше ISW оцінювало, що Лукашенко використовує риторику захисту білоруських кордонів від Заходу та НАТО, намагаючись уникнути участі у російському вторгненні в Україну. Лукашенко також використав подібні натяки на можливе розміщення ядерної зброї в Білорусі 17 лютого в контексті заявленої агресії Заходу», — зазначають агресії. Заходу. .

Президент Білорусі зазначив, що Росія поставить комплекси ППО С-400 та комплекси «Іскандер», а Путін заявив, що обидва лідери обговорювали формування єдиного оборонного простору.

Аналітики ISW вважають, що тому участь Білорусі у війні в Україні залишається малоймовірною, інакше Лукашенку довелося б змінити свою риторику від «оборони кордонів від західної загрози» до агресії в іншій країні.

Інші ключові висновки аналітиків за 19 грудня

  • Російські війська вночі з 18 на 19 грудня завдали ударів по Києву з БПЛА Shahed
  • Ігор Гіркін, колишній командир російських бойовиків, написав різку критику загальних показників російської армії під час війни.
  • Повідомляється, що так звана «ДНР» конфліктує з іншою російською окупаційною владою щодо основних адміністративних процедур, що свідчить про напруженість між різними окупаційними адміністраціями в Україні.
  • Група «Вагнера», ймовірно, побудувала свою наступальну модель навколо тактичної жорстокості, щоб пристосуватися до своєї бази погано навчених і нещодавно завербованих засуджених і скористатися нею.
  • Російські сили продовжили обмежені контратаки вздовж лінії Сватово-Кременної, оскільки російські джерела стверджують, що українські сили обстріляли російські тилові позиції на Луганщині.
  • 18 грудня російські сили втратили позиції на південь від Бахмута та продовжили наземні атаки поблизу Бахмута та Донецька.
  • Українські офіційні особи повідомили, що російські війська відводять деякі елементи з районів уздовж східного (лівого) берега річки Дніпро у Херсонській області.
  • Фінансист Групи «Вагнера» ​​Євген Пригожин продовжив намагатися перетворити Групу «Вагнера» ​​на легітимну напівдержавну організацію, звернувшись із петицією на загальновідомі націоналістичні елементи в Кремлі.
  • Російська окупаційна влада продовжила обмежувати пересування на окупованих територіях та застосовувати тактику залякування суспільства.
Читать ещё:  Депутат Квасневский оценил неадекватность судимого коллеги Горностая

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *