Южноукраїнськ. ПРО НАМІР ЗМІНИ ТАРИФІВ НА ПОСЛУГИ З ПОВОДЖЕННЯ З ПОБУТОВИМИ ВІДХОДАМИ

Шановні споживачі послуги з поводження з побутовими відходами!

КП ЖЕО має намір здійснити зміни тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами для мешканців багатоквартирних будинків та інших споживачів м.Южноукраїнськ,

та встановлення тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами для мешканців будинків приватного сектору смт.Костянтинівка, на території Іванівського старостинського округу (с.Іванівка, с.Панкратове),

які надає КП ЖЕО

Діючі тарифи на послуги з вивезення побутових відходів, що надаються КП ЖЕО затверджені у липні 2021 року тому рішенням виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 14.07.2021р. № 221 «Про встановлення тарифів на послуги з вивезення побутових відходів, які надає комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційне об’єднання».

В розрахунки діючих тарифів були закладені показники, які за 1,5 роки суттєво змінилися.

1.В тарифах на послуги з вивезення побутових відходів заробітна плата працівників розрахована згідно ЗУ «Про Державний бюджет України на 2022-2023 роки». За 1,5 роки розмір прожиткового мінімуму збільшився на 18%, розмір мінімальної заробітної плати з 2021 по 2022 рік збільшився на 11,7%.

2.Підвищились тарифи на комунальні послуги і електроенергію в порівнянні з діючими тарифами: опалення зросло на 138,76грн. за Гкал, холодне водопостачання зросло на 9,56 грн за м³, гаряче водопостачання зросло на 16,31грн. за м³,  водовідведення зросло на 12,23грн. за м³, електроенергія зросла на 65,97 грн. за кВт/год.

3.Збільшилась вартість на  запасні частини на 30,6%, вартість паливо – мастильних матеріалів зросла на 242%, амортизація основних засобів зросла на  55%, вартість медичного огляду працівників зросла  в 3 рази, діагностика, страхування транспортних засобів зросли на 11%.

Керуючись п.2 рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради  від 31.07.2019 року №170 «Про встановлення форм для розрахунків тарифів на теплову енергію та тарифів на  комунальні послуги, які надаються  в місті Южноукраїнську», КП ЖЕО надало до виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради для розгляду та встановлення розрахунки економічно обгрунтованих тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами за формами, встановленими у п.1 цього рішення, так як діючі тарифи не забезпечують відшкодування фактичних витрат на вказані послуги.

Читать ещё:  Каникулы в школах 2021-2022: появился график

Обсяги витрат, які включені до виробничої собівартості, визначались із  застосуванням нормативного методу на підставі результатів аналізу фактичних витрат за попередній рік та з урахуванням змін, які  передбачаються в плановому періоді та цін у такому періоді.

Дані про основні складові діючого та запропонованого тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами наведені в таблиці нижче.

(без ПДВ)

Через постійний ріст витрат за результатами фінансово-господарської діяльності, КП ЖЕО за 10 місяців 2022 року отримало збитки в розмірі 1041,09 тис.грн. Крім  того, на підприємстві постійно бракує обігових коштів, що може призвести до заборгованості із виплати заробітної плати працівникам підприємства та обов’язкових платежів до бюджету.

Виходячи з вище викладеного видно, що діючі тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами є неспроможними для ведення беззбиткової діяльності підприємства та не можуть виконувати свого економічного призначення і не покривають його поточні витрати.

Перегляд тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами дозволить КП ЖЕО стабілізувати фінансовий стан підприємства, підвищити якість надання послуг з вивезення побутових відходів та рівень організації робіт у сфері поводження з побутовими відходами, підтримувати в робочому стані основні засоби підприємства, сприятиме поліпшенню санітарно-епідеміологічного стану міста, зменшити плинність кадрів.

Тому, КП ЖЕО пропонує проєкт зміни та встановлення тарифів на послугу з поводження з побутовими відходами,з урахуванням ПДВ в наступних розмірах :

—  на території міста  Южноукраїнська  — 243,58 грн. за 1м3;

— на території смт. Костянтинівка – 263,14 грн. за 1м3;

— на території Іванівського старостинського округу (с. Іванівка та с. Панкратове) – 344,93 грн.

Розрахунки тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами здійснені відповідно до Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів, затвердженого постановою КМУ від 26 липня 2006р. № 1010, нових Правил надання послуг з поводження з побутовими відходами, затвердженими постановою КМУ № 318 від 27 березня 2019 року та наказу Мінрегіонбуду від 12.09.2018 року №239 «Про затвердження Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення».

Читать ещё:  Южноукраїнськ - ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ - АФІША

З додатковою інформацією щодо проекту розрахунків тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами можна ознайомитись в КП ЖЕО за адресою вул. Паркова, 5 каб.209

Зауваження та пропозиції від споживачів приймаються протягом 14 днів з дня опублікування даного повідомлення за адресою вул. Паркова, 5 каб.209 або за телефоном 5-97-42.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *