Чергова група кадрового резерву керівників Енергоатома завершила підготовку на базі ОНПУ

В період з 25 по 28 травня 2021 року на базі ТОВ «Науковий парк Одеського політехнічного університету (ОНПУ)» в м. Одеса пройшов завершальний етап підготовки чергової групи резерву керівників вищої ланки управління ДП «НАЕК «Енергоатом», яка складалася з представників майже всіх відокремлених підрозділів Компанії. Двоє з чотирнадцяти учасників групи, що взяли участь у вказаному заході,  – представники ВП «Южно-Українська АЕС». Це заступник начальника виробничо-технічної служби – помічник головного інженера Павло Попов і помічник генерального директора Андрій Захарченко.

Нові виклики енергоринку, постійне підвищення надійності та ефективності експлуатації АЕС формують нові вимоги до компетенцій управлінського персоналу. Навчання чергової групи кадрового резерву тривало пів року. Програма передбачала лекційні заняття, індивідуальні та групові дискусії. У переліку компетенцій, що підлягали розвитку у резервістів, модулів і тем – лідерство, клієнтоорієнтованість, планування та прийняття рішень, виробнича та економічна результативність, комунікації та вплив, орієнтація на вдосконалення та розвиток, орієнтація на безпеку.

Пандемія Covid-19 внесла свої корективи у навчальний процес. З метою запобігання поширенню коронавірусу його було організовано в дистанційному форматі з використанням мультимедійних електронних платформ. Та, за словами южно-українських учасників групи кадрового резерву, на якість підготовки це не вплинуло. «Дистанційне навчання стає все поширенішим. А впровадження відповідних онлайн-платформ та сучасних демонстраційних мультимедійних інструментів дозволяють не тільки проводити лекційні заняття дистанційно без втрат для якості навчального процесу, а й застосовувати навчальні форми, які ще нещодавно розглядалися як такі, що не можуть бути відтворені в дистанційному форматі. Це, зокрема, робота слухачів в окремих групах, індивідуальна та групова дискусії, віддалена групова робота над єдиним проектом. Це, звісно, накладає більше навантаження на викладачів в частині підготовки таких занять. Проте, пандемія сприяла відпрацьовуванню новітніх технологій навчання, за якими, скоріше за все, наше майбутнє – у наш динамічний час традиційний навчальний процес, який вважався доволі консервативним та незворушним, зазнає суттєвих змін», — зазначає Павло Попов.

Тренінговий формат навчальних модулів, за традицією, завершили розгорнутим іспитом за підсумками всього навчального курсу, а також захистом групових консалтингових проєктів. Навчальна група була розподілена на чотири підгрупи, кожну з яких очолив відповідний науковий керівник з числа викладачів ОНПУ. Кожна з підгруп розробляла свій власний проєкт, що мав опрацьовувати певну актуальну проблему в діяльності Компанії, враховуючи ті кроки, що вже реалізуються в ДП «НАЕК «Енергоатом» на теперішній час, а також  пропонувати можливі шляхи її вирішення. Андрій Захарченко в складі групи колег з інших відокремлених підрозділів під керівництвом професора Лідії Карпенко розробив та представив на розгляд конкурсної комісії проєкт «Техніко-економічний аналіз та доцільність будівництва центру обробки даних (ЦОД) в ДП «НАЕК «Енергоатом».

Читать ещё:  У РФ почали приходити похоронки на нещодавно мобілізованих солдатів

Помічник генерального директора ВП ЮУАЕС Андрій Захарченко: «Навчання виявилось досить цікавим, змістовним та насиченим. Підіймались актуальні на сьогоднішній день теми, розглядались реальні приклади, що давало змогу вести дискусії з колегами та знаходити виходи з тих чи інших ситуацій. Ще одним з позитивних моментів можна виділити те, що такі навчання дають перспективу новим знайомствам з колегами інших майданчиків, дають змогу перейняти позитивний досвід та генерують нові ідеї. Єдиним моментом, який не дуже сподобався всій групі, це звісно ж перехід від очного навчання до дистанційного з використанням електронних платформ, адже «живого» спілкування не замінить ні одна цифрова електронна платформа».  

Павло Попов працював в складі групи, до якої крім нього входили представники ВП «Рівненська АЕС», ВП «Науково-технічний центр», ВП «Енергоатом-Трейдінг» та ВП «Складське господарство». Під керівництвом професора Олександра Корольова та доцента Олега Зотєєва група представила та захистила груповий консалтинговий проєкт за тематикою «Сучасні виклики та напрямки розвитку ДП «НАЕК «Енергоатом», розглянувши в його рамках питання інвестиційної ефективності підвищення потужності енергоблоків АЕС з ВВЕР, когенерації на АЕС (на прикладі супутнього виробництва водню), поліпшення експлуатації та ремонту на АЕС з метою підвищення коефіцієнту готовності.

Заступник начальника виробничо-технічної служби – помічник головного інженера ВП ЮУАЕС Павло Попов: «Вкотре хотілось би висловити велику пошану та подяку людям, які не просто працюють в наших навчальних закладах – саме вони і є живе втілення цих навчальних закладів. Незважаючи на важкий період пандемії саме завдяки нашим викладачам, ми змогли отримати необхідні в нашій управлінській діяльності додаткові компетенції, незважаючи на дистанційний формат переважної більшості нашого навчального процесу. Тож наше подальше співробітництво триватиме».

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *