Поліцейські Южноукраїнська залучили журналістів до профілактичного відпрацювання на дорогах

Співробітники сектору реагування патрульної поліції Южноукраїнського відділення провели профілактичне відпрацювання міста з метою контролю безпеки дорожнього руху, під час якого були присутні місцеві журналісти.

Керуючись статистикою аварійності міста, яка з початку року налічує 79 фактів дорожньо-транспортних пригод, вісім з яких — з потерпілими, увага була направлена на основні проблеми, що є частими причинами ДТП.

Одна з основних проблем — це недисциплінованість пішоходів, як повноцінних учасників дорожнього руху. Проспект Незалежності у м. Южноукраїнськ налічує більше десятка пішохідних переходів, але місцеві мешканці все одно перетинають проїжджу частину у місцях, більш зручних для них, та непередбачених для переходу. В «час пік», коли громадяни повертались з роботи, журналісти стали свідками частих порушень дотримання правил дорожнього руху. З правопорушниками були проведені профілактичні бесіди.

Далі, в режимі патрулювання міста, журналісти стали свідками порушення правил карантину водієм, який перевозив дітей на шкільному автобусі без захисної маски. Відносно нього був складений адміністративний протокол за ст. 44-3 КУпАП.

Під час заходу представники ЗМІ навіть стали очевидцями дорожньо-трапортної пригоди, яка сталась з причини недотримання водієм автомобілю правил дистанції. Окрім цього, мали місце непоодинокі порушення ПДР з боку водіїв, з якими проводились профілактичні бесіди.

Шановні учасники дорожнього руху! Дотримуйтесь Правил дорожнього руху та будьте взаємно ввічливими на дорозі. Водії, пішоходи та пасажири, будьте особливо уважними до таких категорій учасників дорожнього руху, як діти, люди похилого віку та особи з явними ознаками інвалідності. І памятайте: безпека дорожнього руху — це життя!

Джерело

Читать ещё:  Поліцейські Южноукраїнська встановлюють місцезнаходження безвісти зниклого Віталія Янголя!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *