Южноукраїнськ — УЗУРПАЦІЇ  ВЛАДИ: МЕДИЦИНА

Медреформа в нашій країні таки відбулася. Більшість южноукраїнців це остаточно зрозуміли, коли на  перехресті Незалежності та Молодіжної, там де був магазин «Золото,Срібло», з’явилась чергова «надцята» аптека.

«Бла,бла,бла…» про   здоров’я людей, яке підприємці, при потуранні держави, перетворили  в золоту  жилу,  про ціни, що в вітчизняних аптеках давно вищі, ніж в Польщі – чуємо кожен день.  Це  вже стало   загальним  місцем  в риториці   багатьох  чиновників та псевдо-захисників народу.

Коли ж доходе до справи, виявляється, що нічого крім «зрубати бабла» за красивими промовами  і не стояло. Та й чому дивуватися? Коли бізнес роблять на війні, смертях та крові, заробляти  на проблемах зі  здоров’ям  це вже майже чеснота.

Історія про депутатів Лівіка і Горностая та медичне обладнання для Южноукраїнської міської лікарні тому реальне підтвердження.

Для багатьох мешканців міста напевне стане сенсацією новина, що в кінці минулого року через южноукраїнський міський бюджет було закуплено медичного обладнання для міської лікарні майже на мільйон доларів.

Інформацію про це сьогодні знайти важко. Ми її буквально «виколупували»   з розміщених  на міському сайті загальних  щотижневих звітів  фінансового управління. Ось декілька прикладів з цих повідомлень  загальною сумою більше ніж на 20 мільйонів гривень:

НАДХОДЖЕННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ ЗА ПЕРІОД З 19.10.2018 ПО 25.10.2018 РОКУ

30.10.2018

придбання монітору пацієнта з капнографією, анестезійного апарату для дорослих, дітей та новонароджених на візку, компресору ДК50, системи інтенсивної терапії, інкубатора для новонароджених, лампи для фототерапії – 4 900,5 тис.грн.

НАДХОДЖЕННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ ЗА ПЕРІОД З 02.11.2018 ПО 08.11.2018 РОКУ

13.11.2018

придбання хірургічної лампи та системи ультразвукової діагностики за рахунок державної субвенції соціально-економічного розвитку територій – 2 957,3 тис. грн.

НАДХОДЖЕННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ ЗА ПЕРІОД З 23.11.2018 ПО 29.11.2018

04.12.2018

придбання медобладнання (стерилізатор, стаціонарний рентген-діагностичний комплекс на 2 робочих місця з цифровим детектором, система рентгендіагностична, станція моніторингу хворого, парафінонагрівач, термостат) – 7 364,1 тис. грн.

НАДХОДЖЕННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ ЗА ПЕРІОД З 22.12.2018 ПО 28.12.2018

04.01.2019

придбання санітарного автомобіля, миючо-дезінфекційної машини, системи рентгенівської діагностичної мобільної, акушерського ліжка-трансформера, функціонального ліжка, стола хірургічного та аналізатора гематологічного (за кошти субвенції соц.-економ розвитку) – 6 548,4 тис.грн.

 

 

Ті, хто розуміє про що йде мова зададуть слушне запитання: де ж тривалі аплодисменти, що переходять в бурхливі овації?  А й справді, чому про те, чого громада чекала роками, чиновники та й самі модератори цього давно очікуваного дійства сором’язливо замовчують?

Читать ещё:  Южноукраїнськ "ВІДБУВСЯ ТУРНІР З СУМО"

Можливо відповідь на ці запитання дасть допис,  розміщений  25 лютого на офіційному сайті міста про зустріч з народним депутатом Лівіком, де зазначається:

20.02.2019 р. фахівці лікарні вперше після отримання Южноукраїнським міським бюджетом субвенції з державного бюджету для реалізації інвестиційних програм і проектів щодо соціально – економічного розвитку міста зустрілися з народним депутатом України Олександром Лівіком.

За сприянням Олександра Лівіка отримано коштів державного бюджету на суму 36,5 млн. грн. На ці кошти значно поліпшено матеріально — технічну базу закладу — придбано сучасне медичне обладнання та апаратура. На даний момент планується придбання та установка комп’ютерного томографа, санітарного автомобіля, відео ендоскопів, електрохірургічного блоку з набором інструментів, системи забезпечення медичними газами та інших медичних сучасних приладів. Усього планується освоїти фінансування з державного бюджету на модернізацію лікарні в розмірі 56 млн. грн.

Як бачимо місцеві чиновники від медицини знову відмовчались про роботу медобладнання, яке вже придбане на 22 мільйони 393 тисячі гривень.  Як працює  система рентгенівська діагностична (1шт.) за 5 496,000 тис. грн.? Як виглядає інкубатор для звичайного догляду за новонародженими (3шт.) за  2247,0 тис. грн.?  Де стоять 19 функціональних ліжок по 45 тисяч гривень за одне?

Натомість нам розповідають про чергове «планов громадье»: «На даний момент планується придбання… санітарного автомобіля…». А де ж той санітарний автомобіль, за який заплатили в період між 22 та 28 грудня 2018 року?

Ще більше запитань виникає після повідомлення  про цю ж зустріч інформаційного ресурсу, який належить самому народному депутату.

Сайт «Gard.news» в публікації  від  24 лютого 2019 року «Нардеп Александр Ливик посетил Южноукраинскую городскую больницу»  подає досить критичну самооцінку народного обранця – все, що він обіцяв южноукраїнцям він не зміг зробити ( таки справедливо його Президент Порошенко вигнав з авансцени 4 березня). Доповідаючи про свої «досягнення» пан Лівік  сказав і таке:

«…Самое интересное не смогли мы это сделать не потому, что у нас не было денег, а как раз не смогли это сделать с наличием денег. Когда ресурс выделялся, деньги приходили на расчетные счета, либо их отдавали назад, либо, как по Южноукраинской городской больнице, они лежат мертвым грузом. Мне стоило больших усилий, и я все таки это смог сделать, и благодаря поддержке моих коллег, что эти деньги имеют статус переходящих, они не сгорели в конце года, а перешли в этот год и мы сможем их осваивать».

 І далі знову:

«Когда мы сегодня не смогли купить медицинское оборудование, когда мы сегодня не смогли поставить мост, отремонтировать дороги, можно было бы упрекнуть центральную власть и руководителей за то, что они не выполняют свои служебные обязанности, но это при том условии, если бы деньги е были выделены» (Сайт «Gard.news», там же).

Погодьтеся,  таке самобичування дивує, адже згідно з даними   проекту рішення Южноукраїнської міської ради «Про виконання бюджету міста за 2018 рік» — з  36,5 млн. грн. субвенції, про яку йде мова, 60 відсотків, або 22 млн. 393 тис. грн.- виконано.  Пояснення цьому може бути лише одне – більшість медичного  обладнання мабуть ще  не бачили в очі не тільки мешканці міста, а й самі медики, перед якими виступав нардеп. Але ж  між платежами та «звітами» пройшло  два місяці.

Читать ещё:  Южноукраїнськ - УВАГА!

 

Як би там не було, не довіряти народному депутату ми не можемо. Свята правда,  що   гроші  «имеют статус переходящих», як і твердження, що «они смогут их освоить». «Они» це сам народний депутат та місцевий депутат Сергій Горностай, який «в темі», адже  призначений «смотрящим». Кажуть, що останні місяці місцевий депутат провів в лікарні безвилазно, бо гроші повинні були пройти через тендерний комітет комунальної установи. Про невтомну діяльність Сергія Горностая, в тому числі і над постійним редагуванням тендерних пропозицій по закупівлі медичного обладнання, поговоримо окремо.

Наразі лише зазначимо, що Сергій Валерійович за останній час виріс, принаймні до керівника  міського рівня.

Саме 22 січня 2019 року на засіданні бюджетної комісії міськради депутат однією фразою – «Если человек умер, зачем ему деньги в гробу?», —  показав глибокий рівень розуміння медичних, соціальних та економічних проблем. На цьому ж засіданні  очевидно «на нервах» від невідворотної втрати впливу    депутат Горностай показав неабияку обізнаність в закупках медобладнання та необачно зізнався, що йому особливо муляє:

 — «У нас сейчас стоит вопрос строительства моста через Южный Буг, который по вине руководства атомной станции заблокирован и скорее всего, построен не будет, поскольку напрямую связан с присоединением села Константиновки и ассигнований с бюджета на подъездные пути. Так же заблокирована закупка медицинского оборудования видеоэндоскопа и хирургического блока со второго транша государственной субвенции на сумму 8,5 млн. и 19,5 млн. третьего транша на закупку компьютерного томографа для нашей городской больницы.  Ещё дополнительно ожидается 10-15 млн. субвенции на наш бюджет и есть угроза, что мы их не получим. Лисниченко обещал разблокировать работу городского совета и закрыть 42-ю сессию, но дважды обманул народного депутата. Поймите, вы не меня кинули, это вы людей кинули. Это такая позиция Лисниченко. Вы говорите одно, а делаете другое. Никто не знает, где вы все будете весной, а мы тут останемся и будем дальше смотреть людям в глаза».

 

На наш погляд, наговорив цією фразою місцевий  обранець на добрих три кримінальні справи. Чим не «стартап» для молодих слідаків. Погрози та втручання в роботу органів місцевого самоврядування тут очевидні. Залишилося лише  з’ясувати  скільки коштів, призначених для купівлі медичного обладнання стали «переходящими» з державного бюджету в кишені депутатів, які в темі.

Читать ещё:  Южноукраїнськ. ВИСЛОВЛЮЄМО СПІВЧУТТЯ.

 

P.S. Нещодавно  на міському сайті  опубліковане рішення ради  з показниками бюджету міста на 2019 рік. Ніякої субвенції з держбюджету на соціально-економічний розвиток знову нема. Ні перехідної, ні нової. До речі, знайти в бюджетних рішеннях ради, де взялось 36,5 млн.  в минулому році теж неможливо. Є в  кінці серпня рішення  про 17 500 000. А де рішення про 36,5 млн.? Як не крути, в цій історії дуже багато покрито темрявою.  Хто увімкне хоч лампи хірургічні (2 шт.) за 1 мільйон 51 тисячу 810 грн.? Але очевидно і без їх освітлення  мотивом узурпації влади в місті стали гроші. Великі гроші.

Один комментарий к “Южноукраїнськ — УЗУРПАЦІЇ  ВЛАДИ: МЕДИЦИНА

  • 18.03.2019 в 17:07
    Постоянная ссылка

    А видео в конце статьи — это как резюмирующая часть написанного? Все написанное достойно внимания только прокурора из 6-й палаты?

    Ответ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *