Уповноважений Верховної Ради з прав людини вбачає у діях Дзюбенко ознаки адміністративного правопорушення (документ)

Після виїзної перевірки документації Южноукраїнської міської ради представниками Уповноваженого Верховної Ради з прав людини було зроблено висновок про наявність ознак адміністративного правопорушення в діях Людмили Дзюбенко, яка досі вважає себе легітимним керівником міста.

Причиною візиту стало звернення підприємця Олександра Афендікова. Ще 13 листопада він звернувся із запитом щодо надання рішень міськради, прийнятих на 42-й сесії під головуванням Олександра Палія. Як відомо, того дня секретар самоусунулася від ведення пленарного засідання. Пізніше Дзюбенко заявила, що вважає рішення, прийняті без її участі, незаконними, хоча за них і проголосувала більшість депутатів і їх оприлюднили на офіційному сайті. Вже будучи звільненою, вона звернулася до суду, аби оскаржити дії депутатського корпусу.

Це стало формальною причиною для відмови у наданні рішень Афендікову. Також було порушено строки, відведені законом на відповідь. Дані факти встановила виїзна перевірка, яка констатувала, що Дзюбенко не мала підстав для відмови у задоволенні запиту, а в її діях вбачаються ознаки адміністративного правопорушення.

Дізнавшись про приїзд перевірки 17 грудня, Дзюбенко вкотре скористалася улюбленим прийомом – втекла на лікарняний. Таким чином комісія не змогла скласти протокол про адміністративне правопорушення.

І це далеко не одиничний випадок порушення прав людини з боку Дзюбенко. Не лише підприємець Олександр Афендіков не зміг отримати необхідні йому рішення про присвоєння поштових адрес. Багато южноукраїнців зіткнулися із серйозними проблемами. Прийняті на 42-й сесії рішення, що стосуються приватизації житла, земельних ділянок, зокрема, для учасників АТО, їм не видають на руки, що унеможливлює вирішення важливих для людей питань.

При цьому вражає цинізм самозванки, вибірковий підхід, подвійні стандарти. Так, на усне звернення депутата Анатолія Толкача йому надали рішення про продовження терміну роботи тимчасової комісії з перевірки ефективності використання бюджетних коштів під час встановлення вікон у першій і третій школах, хоча приймалося воно на тій-таки 42-й сесії під головуванням Олександра Палія.

Читать ещё:  Депутати Миколаївської обласної ради звернуться до ВР і Кабміну з вимогою виплатити компенсацію людям, які проживають в зоні спостереження Южно-Української АЕС. Документ

Людмила Дзюбенко штучно створює громадянам перепони, щоб створити у місті напружену обстановку, викликати у южноукраїнців невдоволення міською радою. Це потрібно для реалізації плану розпуску місцевого парламенту, розробленого «тричі несудимим» Сергієм Горностаєм.

Джерело Маю Право

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *