Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради відвідав представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Автор Злата Вогняна
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради відвідав представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Подробнее читайте на Юж-Ньюз: https://xn----ktbex9eie.com.ua/archives/13913
Перебийніс Світлана Валеріївна

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради відвідав представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Миколаївській області Перебийніс Світлана Валеріївна

Візит високої гості був пов’язаний з розглядом скарги Божко В.А. на неправомірні дії колишнього мера Віктора Пароконного під час проведення конкурсу на посаду заступника директора департаменту інфраструктури міського господарства та відповідним оформленням протоколу про адміністративне правопорушення відносно Пароконного В.К.

Суть конфлікту полягає в тому, що під час проведення конкурсу на посаду заступника директора ДІМГ 23.03.2018 конкурсна комісія рекомендувала призначити на вакантну посаду співробітника ДІМГ Божко В.А. та категорично відмовилась визнати переможцем конкурсу скандально відомого депутата партії «Єдність» Олександра Палія.

Підставами для визначення Божко В.А. переможцем конкурсу слугувало те, що Божко В.А.:

1) Краще склав письмовий іспит, набравши 21 бал, в той час як кандидат Палій О.В. набрав лише 18 балів;

2) Має відповідну інженерно – будівельну освіту, на відміну від кандидата Палія О.В., який має юридичну освіту;

3) Має достатній досвід роботи за спеціальністю, в той час коли Палій О.В. не має практичного досвіду роботи в галузі будівництва.

Також, комісією до уваги було взято «бездоганну» ділову репутацію Олександра Палія, звільнення його Президентом України Петром Порошенком з посади Голови Арбузинської РДА Миколаївської області внаслідок позбавлення доступу до державної таємниці через неспроможність організувати роботу РДА, наявність цілої низки кримінальних проваджень щодо зловживання службовим становищем під час перебування Палія О.В. на посаді голови Арбузинської РДА Миколаївської області, незаконного збагачення та участь у махінаціях зі встановленням вікон фірми «Європласт» в школах м. Южноукраїнська.

Отримавши рекомендацію конкурсної комісії про призначення Божко В.А. мер Южноукраїнська вимагав від членів комісії переробити протокол, визначивши переможцем конкурсу Олександра Палія.

Читать ещё:  Украинцев заставят платить коммуналку вовремя: названы новые правила оплаты

Отримавши категоричну відмову членів конкурсної комісії Віктор Пароконний відмовився підписувати протокол конкурсної комісії та вилучив з відділу кадрів всі документи про проведення конкурсу.

У відповідь на вимогу Божко В.А. надати йому копії таких документів Віктор Пароконний надав йому копію доручення, яким Южноукраїнський міський голова Пароконний В.К. доручив Южноукраїнському міському голові Пароконному В.К. відкласти підписання протоколу конкурсної комісії про проведення конкурсу на зайняття вакантної посади заступника директора департаменту інфраструктури міського господарства Южноукраїнської міської ради з огляду на потребу з’ясування причин заявленого скорочення штату ДІМГ та відсутності результатів у виконанні Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання, стосовно чого, заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бацману М.В. розпочати дослідження причин порушення вимог вищезазначеного Закону України.

Не погодившись з таким самодурством мера, Володимир Божко звернувся зі скаргою до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, яким проводиться перевірка, складено протокол про адміністративне правопорушення відносно Віктора Пароконного, який сьогодні йому вручено особисто.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *