Олександр Фальчиков — ЦИТАТА ДНЯ

Олександр Фальчиков, заступник головного інженера – директор Каскаду ГЕС-ГАЕС  ВП «Южно-Українська АЕС». З доповіді на засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській ОДА 24 лютого:

«У період весняної повені Олександрівське водосховище* в штатному режимі експлуатації здатне затримати об’єм води, рівний 17 млн м3 (об’єм між позначками 14,4 м і 16,0 м). Максимальна витрата води, яка може бути пропущена через гідровузол Олександрівської ГЕС, не перевищуючи позначку рівня Олександрівського водосховища 16,0 м, за умови повністю відкритих восьми затворів на водозливній греблі, дорівнює  5100 м3/с.

Нагляд за гідротехнічними спорудами ведеться в постійному режимі. На час проходження повені передбачені додатково заходи зі спостереження за гідрологічним режимом ріки та безпечним станом гідротехнічних споруд.

Для безпечного пропуску паводка вжито наступні запобіжні заходи: створено  протипаводкову комісію, сформовано чергові та аварійно-ремонтні бригади, проведено інструктаж і тренування особового складу, перевірено гідромеханічне устаткування, засоби зв’язку, рятувальні засоби та інвентар, приведено в готовність плавзасоби.

Персонал, керівництво і гідротехнічні споруди відокремленого підрозділу «Южно-Українська АЭС» до забезпечення пропуску паводка 2021 року готові».

 

*Олександрівське водосховище використовується як нижня водойма Ташлицької ГАЕС і верхня водойма Олександрівської ГЕС і веде добове, а також обмежено сезонне (через малий об’єм) регулювання стоку річки Південний Буг для роботи гідроенергетичних об’єктів і забезпечення водокористувачів Миколаївської області.

Джерело

Читать ещё:  Тарифи зросли. У середньому підвищення склало 70%. Телебачення ЮУАЕС

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *