ЮУАЕС ЦИТАТА ДНЯ

«З формальної точки зору всі основні показники минулого року ми виконали. Зокрема,  капітальні вкладення освоєно на 102%. Введення основних фондів ми забезпечили на 100%. Освоєння бюджету у нас склало 95%. Це якщо говорити формально. Але ж, як кажуть в народі, «нам не шашечки потрібні, а потрібно їхати». Тож ведучи мову про виконання графіків основних робіт в 2020 році, похвалитися особливо нічим. Маємо відставання від наміченої програми за обома основними будівельними проєктами підприємства – реконструкції системи техводопостачання атомної станції та спорудження другої черги Ташлицької ГАЕС.    Основна причина відома. Минулого року компанія «Енергоатом» увійшла в нові умови енергоринку. На жаль, очікування щодо фінансового благополуччя не виправдалися, нині на всіх рівнях говорять про фінансову кризу в компанії та вживають заходів для оздоровлення її фінансового стану.

Ну, а наші пускові графіки вкотре оновили. Згідно з планами, до Дня енергетика ми маємо забезпечити початок комплексних випробувань та введення в дослідно-промислову експлуатацію третього гідроагрегату Ташлицької ГАЕС. Пусконалагоджувальні роботи на двох бризкальних басейнах і насосах до них — пусковому комплексі проєкту реконструкції системи техводопостачання АЕС мають розпочатися ще раніше: у кінці березня – на початку квітня. Ми готові це виконати за єдиної умови — належного фінансування. Для втілення задуманого потрібно 400 млн грн у першому кварталі та загалом 700 млн на пів року».

Джерело

Читать ещё:  Бывший «укроповец», который видит себя президентом Украины, вошел в группу Медведчука в Николаевском облсовете

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *