Представниця Южно-Української АЕС – переможниця WiN Ukraine Award

Заступниця генерального директора відокремленого підрозділу «Южно-Українська АЕС» з економіки та фінансів Анжела Савастру перемогла в номінації «Лідерка» на ІІ Щорічній конференції «Women in Nuclear Ukraine», яка 27 листопада пройшла у столиці.  Цього дня 10 найкращих жінок-професіоналів у сфері ядерної енергетики отримали нагороди «WiN Award UKRAINE».

Незважаючи на чоловіче обличчя галузі, у сфері атомної енергетики України кожен третій співробітник – жінка.  Однією з важливих місій WiN Ukraine, яка здійснює свою діяльність відповідно до цілей та завдань Women in Nuclear (WiN) Global, є підтримка та розвиток наукового потенціалу жінок – фахівців у сфері використання атомної енергії. WiN Global – це глобальна мережа, яка охоплює близько 35000 представниць прекрасної статі із 109 країн світу, що займаються професійною діяльністю в різних секторах ядерної енергетики.

Торік у жовтні, під час проведення першої української конференції «Жінки у ядерній безпеці», яка відбулася під егідою Міненерго на базі КПІ ім. Сікорського та за підтримки SSM, вирішили заснувати український осередок – WiN Ukraine. В червні 2020-го він став повноцінним, акредитованим WiN Global представництвом. Тож цьогорічне вручення премії WiN Ukraine Award, яке відбулося за сприяння  Шведського регуляторного органу з ядерної безпеки та Посольства США в Україні, стало першим нагородженням українських «атомних» жінок – професіоналів у сфері ядерної енергетики.

Представниць прекрасної статі, які зробили вагомий внесок у розвиток атомної галузі України та мають значні досягнення в різних її напрямках – освіті, науці, держуправлінні, промисловості, медіа та громадському секторі, оцінювали в кількох номінаціях«Лідерка», «Менторка», «Професіоналка», «Працівниця» та «Освітянка».

Кандидатуру Анжели Савастру у номінації «Лідерка» висунув колектив ВП «Южно-Українська АЕС». В ДП «НАЕК Енергоатом вона працює з 2000 року, коли була прийнята у ВП «Запорізька АЕС». З травня 2014 року працює у ВП «Южно-Українська АЕС» заступником генерального директора з економіки та фінансів.

Читать ещё:  Графік роботи лікарів НКП "ЮУ МЦПМСД" 12.06.2023 - 16.06.2023

З кожним роком в енергетичному секторі України кількість жінок в робочих колективах зростає. «НАЕК «Енергоатом» підтримує жінок в навчанні, сприяє залученню в семінарах та наукових конференціях. Тому жінки, які оберуть цю галузь, будуть забезпечені цікавою і перспективною роботою на довгі роки. Основна місія збільшення кількості жінок в роботі атомної галузі  це передусім формування сприятливої громадської думки і зміцнення довіри до атомного сектору енергетики, поширення філософії культури безпеки і сприяння економічному розвитку галузі, – зазначила Анжела Савастру. – У своїй роботі я стикаюся з усіма технічними, обслуговуючими і господарськими підрозділами атомної станції і можу констатувати, що жінка може бути успішною в такій важливій галузі як атомна енергетика. Жодного разу не пошкодувала про свій вибір, до чого і закликаю жінок. Не бійтеся робити вибір і нести за нього відповідальність, адже сучасна жінка набагато сильніша, ніж може здаватися».

Заслуги Анжели Савастру перед атомною галуззю України відзначено грамотою ДП «НАЕК «Енергоатом» (2005 р.), Почесною грамотою ДП «НАЕК «Енергоатом» (2009 р.), відзнакою «За вагомий внесок у розвиток атомної енергетики України» (2017 р.). Вона була обрана членом виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради 7 скликання. Мешканці Южноукраїнська також висловили Анжелі Вікторівні свою довіру 25 жовтня 2020 року під час місцевих виборів. Її  обрано депутатом Южноукраїнської міської ради 8 скликання.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *