На другому енергоблоці Южно-Української АЕС стартував планово-попереджувальний ремонт

Другий енергоблок Южно-Української АЕС 19 березня о 01 год. 57 хв. відключено від енергосистеми України для проведення капітального планово-попереджувального ремонту тривалістю 107 діб. До виконання заплановано низку капітальних та поточних ремонтів, експлуатаційний контроль металу, технічне опосвідчення та випробування заздалегідь визначеного обладнання.

У переліку реконструктивних робіт – заходи Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки, а також адаптація перевантажувальної машини при впровадженні ядерного палива «Westinghouse» (TBC-WR) і технології поводження з відпрацьованим ядерним паливом з використанням контейнерів «Holtec». Перший і третій енергоблоки Южно-Української АЕС працюють без зауважень у заданому режимі. Радіаційній фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС перебуває на рівні природних фонових значень, які були заміряні до пуску атомної станції. Викиди та скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищують встановлених допустимих значень.

Оперативну інформацію про роботу Южно-Української АЕС цілодобово можна отримати за телефоном 0-800-500-107 безкоштовної «гарячої лінії» та за телефоном-автовідповідачем (05136)2-29-93.

Джерело

Читать ещё:  Мобілізація в РФ: на найближчі рейси з Москви закінчилися авіаквитки

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *