ПРАЦІВНИКИ ПІВДЕННОУКРАЇНСЬКОЇ АЕС НАПРАВЛЯТЬ ПОНАД 2 МІЛЬЙОНИ 300 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ НА ПІДТРИМКУ ЛЮДЕЙ ПОВАЖНОГО ВІКУ

На Південноукраїнській АЕС триває акція «Ветеран», що націлена на підтримку людей поважного віку. У 2024 році участь у ній бере 75% персоналу підприємства.

Ця благодійна ініціатива діє у ВП ПАЕС понад десятиліття і забезпечує можливість активної діяльності ветеранської спілки, а також надання допомоги колишнім колегам. Інфляція та війна в країні болюче вдарили по кишені кожного, а особливо – пенсіонерів та інших соціально вразливих верств населення. Стрімко скочили ціни на ліки, харчі, послуги. Енергетики розуміють це, тому і продовжують акцію «Ветеран», щомісяця перераховують зі своєї заробітної плати добровільні внески.

«Якщо порівнювати з минулим роком, то у 2024-му участь в акції взяли на 6% більше людей. Загальна сума внесків зросла з 1886332 грн до 2356896 грн», — зазначила інженерка відділу соціального розвитку ПАЕС Вікторія Селезньова.

Зібрані кошти розподіляються у співвідношенні 70/30 між радою ветеранів Південноукраїнської АЕС і міською організацією ветеранів війни, праці та Збройних Сил м. Южноукраїнськ. Отримані від атомників кошти використовуються для надання благодійної допомоги пенсіонерам у скрутному матеріальному становищі, поховання членів організації або їхніх родичів, підтримки тяжко хворих.

На сьогодні в первинній ветеранській спілці Південноукраїнської АЕС понад дві тисячі шістсот пенсіонерів. Наймолодшому — 36 років, найстаршому — 95. «Чимало наших ветеранів отримують від держави невелику пенсію. Таким людям фінансова підтримка вкрай потрібна, особливо у випадку проблем зі здоров’ям. Зокрема, минулого року розмір матеріальної допомоги у випадку важкого захворювання становив 3 000 гривень. Для тих, у кого невелика пенсія, це суттєва підтримка», — підкреслив очільник голови ради ветеранів ПАЕС Микола Сидоров. У ветеранській організації вдячні колективу атомників за участь у благодійній ініціативі і сподіваються, що на підприємстві і надалі підтримуватимуть традицію дбати про людей поважного віку.

Читать ещё:  Продолжается Спартакиада Южноукраинской объединенной организации профсоюзов

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *