Пенсії в Україні: хто може розраховувати на доплату у розмірі 4200 грн

Як повідомляють експерти у youtube-каналі «Народна думка», певні категорії пенсіонерів мають право на солідну доплату у розмірі 4200 грн. 

Так, згідно з прийнятим у травні законопроектом номер 8032 на щомісячну надбавку до пенсії в Україні сумою 4200 грн можуть розраховувати такі особи: дисиденти, люди, які мають статус борців за незалежність України у XX столітті та зазнали репресій з політичних чи релігійних мотивів.

Зокрема, у формі позбавлення волі ув’язнення або примусового безпідставного поміщення здорової людини у психіатричну установу та реабілітацію у встановленому законом порядками.

Тобто йдеться про тих людей, які виборювали незалежність України відповідно нагороджені, як борці, тому вони мають право на доплати до пенсій в Україні.

Українці, які боролися за незалежність, повідомляють експерти, — належать до низки офіційно визнаних дисидентів, їм також належить доплата до пенсій в Україні у розмірі 4200 грн.

Варто звернути увагу, що закон називається закон «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною», звідти вилучено згадки про нагороди часів Радянського Союзу.

Тобто Звання Героя Радянського Союзу не підходить, тільки звання Героя України.

 

politeka.net

Читать ещё:  ЕС открывает границы для туристов, но не для всех. Туристам назвали условия.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *