Южноукраїнськ. ТРИНАДЦЯТЬ ПОЛЕГЛИХ ВОЇНІВ ГРОМАДИ ПОСМЕРТНО ОТРИМАЛИ ЗВАННЯ ПОЧЕСНИЙ ГРОМАДЯНИН

На 40-ій позачерговій сесії міської ради, яка відбулася 29 листопада, депутати внесли зміни до Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин Южноукраїнської міської територіальної громади». Вони також одностайно підтримали надання цього звання посмертно 13-тьом нашим полеглим воїнам:

Боднарчуку Андрію Богдановичу,

Брагарю Руслану Ігоровичу,

Буйновському Ігорю Анатолійовичу,

Василенку Євгену Леонідовичу,

Гончаруку Миколі Павловичу,

Горобцю Сергію Валерійовичу,

Гузовському Олександру Валерійовичу,

Козію Артему Євгеновичу,

Коклєву Василю Михайловичу,

Савостову Олександру Сергійовичу,

Стрижку Іллі Миколайовичу,

Тарбі Юрію Віталійовичу,

Татару Івану Івановичу.

Серед жителів громади постало питання, чому тільки ці захисники отримали звання, коли за дев’ять років війни Южноукраїнська громада втратила вже 50 Героїв? Відповідно до вищезазначеного Положення, кандидатури для присвоєння звання Почесного громадянина (посмертно) висуваються впродовж року на загальних зборах трудових колективів підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, громадських об’єднань, профспілкових організацій, політичних партій, або за поданням міського голови, за поданням виконавчого комітету міської ради. На момент проведення позачергової 40-ї сесії Южноукраїнської міської ради надійшло клопотання від волонтерської організації щодо присвоєння відповідного звання 13-ти Героям громади.

Необхідно зазначити, що в новій редакції Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин Южноукраїнської міської територіальної громади» порядок висування кандидатур саме для загиблих або померлих військових громади значно спрощений. До клопотання необхідно додати вичерпні біографічні дані про кандидата, відомості визнання його видатних заслуг, протокол зборів трудового колективу, конференції, з’їзду тощо, яким визначено кандидата та копію документа, яка посвідчує особу кандидата. Рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин Южноукраїнської міської територіальної громади» (посмертно) затверджується міською радою шляхом відкритого голосування, коли йдеться про військовослужбовців, які загинули на війні, які померли від поранень, отриманих на фронті, або які отримали звання Герой України. Прізвища Почесних громадян, яким присвоєно звання посмертно, будуть занесені в окремий розділ Книги Почесних громадян Южноукраїнської міської територіальної громади, що зберігається у міському музеї.

Читать ещё:  На Южно-Украинском энергокомплексе названы победители смотра пожарной безопасности

Тож імена воїнів, що віддали своє життя заради наближення Перемоги та мирного майбутнього, надійно вписані в історію нашої громади. Ми маємо зробити все заради збереження пам’яті про їхнє героїчне життя для майбутніх поколінь.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *