Експерти МАГАТЕ зафіксували звуки вибухів біля двох українських АЕС

Експерти МАГАТЕ зафіксували військову активність протягом ночі минулої ночі поблизу двох українських АЕС – Хмельницької та Запорізької.

Про це повідомляє  МАГАТЕ.

За словами гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, на території України пізно ввечері, 28 листопада, експерти почули кілька вибухів поблизу Хмельницької АЕС.

Значна увага світу – і це правильно – прикута до цілком реальних небезпек, із якими стикається Запорізька атомна електростанція, яка викликає особливе занепокоєння, оскільки вона розташована на лінії фронту. Але вчорашній захід є нагадуванням про те, що ми не повинні забувати про інші ядерні електростанції. об’єкти в Україні, які також потенційно зазнають ракетних та інших атак», – заявив Гроссі.

Крім того, раніше у МАГАТЕ заявили, що на Запорізькій АЕС експертів також попередили про загрозу обстрілу. При цьому в останню добу було чутно звуки вибухів на певній відстані від станції.

Ситуація на Хмельницькій АЕС

На Хмельниччині пролунали звуки вибухів увечері у вівторок, 28 листопада. У регіоні оголошено повітряну тривогу через загрозу ворожої атаки із застосуванням ударних дронів типу Shahed.

Ситуація на Запорізькій АЕС

Запорізька атомна електростанція була захоплена окупаційними військами 4 березня 2022 року. З того часу неодноразово оприлюднювалася інформація про замінування території станції, кількох енергоблоків та ставку-охолоджувача. Крім того, російські війська використовують станцію для зберігання техніки та живої сили.

Джерело

Читать ещё:  Графік роботи консультативної поліклініки з 20.05.2019 по 24.05.2019

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *