Вбивця 11-річної Даші Лук’яненко втік із в’язниці на Херсонщині

На Одещині, в селі Іванівка, де влітку 2019 року місцевий житель Микола Тарасов намагався зґвалтувати, а потім жорстоко вбив і втопив 11-річну Дар’ю Лук’яненко, побоюються, що після втечі з в’язниці (він відбував покарання на Херсонщині, частина якої була тимчасово окупована) кат повернеться до цього населеного пункту.

Про це в коментарі для  ТСН.ua  розповів отець Дарії —  Сергій Лук’яненко .

«У мешканців таке побоювання є, але треба враховувати те, що навряд чи він тут з’явиться», — каже Сергій.

На його думку, втікач, швидше за все, зараз може бути на території Росії, але не виключено, що міг сховатися і на окупованих територіях України. Туди він міг дістатися сам або його разом з іншими могли вивезти росіяни.

Як з’ясувалося, родина Тарасова досі мешкає в Іванівці, у селі, де чотири роки тому їхній родич жорстоко замучив 11-річну дівчинку.

»  Живуть тут, людям у вічі, я так розумію, не соромно дивитися . Хоча їх одразу після вбивства мою дитину виганяли з ринку, де вони працювали», — розповідає Сергій.

Вбивство Дарії Лук’яненка та втеча ката: що відомо

У селі Іванівка Одеської області у червні 2019 року загадково зникла 11-річна дівчинка. Вона йшла з ринку, де працює її мама, на урок танцю до школи, проте дорогою дівчинка зникла.

Правоохоронці, волонтери та місцеві мешканці тиждень шукали 11-річну Дашу. Її тіло знайшли 19 червня у вигрібній ямі будинку 22-річного мешканця Іванівки Миколи Тарасова, який опинився сусідом дівчинки. Він добре знав Дарину.

За даними слідства, чоловік задушив дівчинку руками, намагався згвалтувати, завдав їй поранення гострим предметом, після чого зв’язав ноги скотчем, натягнув на голову пакет, замотав його скотчем, прив’язав до ніг камінь і скинув на триметрову глибину у вигрібну яму туалету.

Читать ещё:  Зеленский на следующей неделе внесет представление об увольнениивнесет представление об увольнении

Щоб приховати тіло, він скинув його у вигрібну яму туалету і закидав камінням, щоб воно занурилося на дно. Речі дитини та мобільний телефон чоловік спалив у металевій бочці на території будинку. Після цього відмив кров із підлоги, вмився, переодягся, приготував обід і пішов грати у комп’ютерні ігри. За його свідченням, вбивство дівчинки тривало не більше 30 хвилин.

Днями стало відомо, що Микола Тарасов зник під час окупації частини Херсона. Цю інформацію для ТСН.ua підтвердили у Департаменті з питань виконання кримінальних покарань, наголосивши, що Тарасов, як і інші втікачі, розшукуються поліцією, куди пенітенціарії зверталися з відповідними заявами.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *