Коригувальник, який наводив ворожі «калібри» на Миколаїв, отримав 11,5 років в’язниці

Служба безпеки зібрала докази провини ще одного інформатора ФСБ, який наводив по Миколаєву російські крилаті ракети «Калібр».

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Ворожий поплічник також збирав розвіддані про місця базування та переміщення підрозділів сил оборони на території регіону. Насамперед намагався виявити бойові позиції артилерії та системи протиповітряної оборони ЗСУ.

Співробітники Служби безпеки затримали зловмисника на початку серпня минулого року під час контрдиверсійних заходів у Миколаївській області. За матеріалами СБУ суд призначив йому одинадцять з половиною років позбавлення волі.

Як встановили слідчі, ворожим інформатором виявився мешканець обласного центру. На початку літа минулого року російська спецслужба залучила його до негласної співпраці через представника «МГБ ДНР». У поле зору ворога чоловік потрапив на одному з прокремлівських телеграм-каналів, де він регулярно виправдовував російську збройну агресію проти України.

Під час обшуку в колаборанта виявили мобільний телефон, який використовувався для комунікації з окупантами. На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

▪ ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване розповсюдження інформації про спрямування, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення Збройних Сил України або інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану);
▪️ ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Розслідування проводили співробітники СБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Джерело

Читать ещё:  Корея подарувала миколаївським рятувальникам пікапи SsangYong

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *