На Миколаївщині затримали колаборанта, який водив односельців на розстріли

Служба безпеки затримала ще одного поплічника рашистів унаслідок стабілізаційних заходів на звільнених територіях Миколаївської області.

Про це повідомляє СБУ.

Зловмисником виявився місцевий житель, який у період тимчасової окупації регіону підтримав російських загарбників та запропонував їм свою допомогу у війні проти України.

За це його включили до складу каральних загонів Росії, які робили «облави» на учасників руху спротиву. Українських патріотів викрадали, відвозили у катівні та піддавали жорстоким тортурам.

За матеріалами слідства, фігурант брав безпосередню участь у цих злочинах.

Встановлено, що він допомагав рашистам залякувати місцевих жителів за допомогою «інсценування розстрілів»: людей ставили до стінки, спрямовували на них вогнепальну зброю та робили постріли в небезпечній близькості.

Таким чином, окупанти намагалися схилити українців до співпраці чи надання секретної інформації.

Співробітники СБУ отримали покази від 7 постраждалих, які постраждали від подібних знущань.

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

В даний час він перебуває під вартою. Продовжується розслідування щодо встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 12 років в’язниці.

Джерело

Читать ещё:  Росія втратила у боях за Бахмут у 5 разів більше солдатів, ніж Україна, - CNN

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *