ЗАЕС втратила живлення з основної лінії, — МАГАТЕ

У ніч проти вівторка Запорізька АЕС втратила зв’язок із останньою головною зовнішньою лінією електропередачі. Станція зараз працює від відновлених резервних джерел живлення.
Про це повідомила пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) 4 липня.
«Сьогодні о 01:21 було відключено єдину лінію електропередачі 750 кіловольт, що залишилася з чотирьох, які були до конфлікту. Невідомо, що стало причиною відключення електроенергії і як довго це триватиме», — заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.
Він нагадав, що ЗАЕС має серйозні проблеми з електропостачанням за межами майданчика з моменту початку війни, що посилює ризики для ядерної безпеки та безпеки об’єкта, який зараз знаходиться на лінії фронту.
«Відключення лінії електропередачі 750 кВ призвело до того, що для отримання електроенергії за межами майданчика, необхідної, наприклад, для перекачування води, що охолоджує станцію, ЗАЕС довелося перейти на єдину резервну лінію електропередачі 330 кВ», — зазначив Гроссі.
Генеральний директор МАГАТЕ підкреслив, що лінія 330 кВ була знову підключена до станції лише 1 липня після пошкодження чотири місяці тому.
«Цього разу АЕС вдалося уникнути повної втрати всього зовнішнього електропостачання, що вже траплялося сім разів під час конфлікту, але останнє відключення лінії електропередач знову демонструє нестабільну ситуацію з ядерною безпекою на АЕС», — резюмував Гроссі.
Читать ещё:  Пожар в Кемерово: арестованный охранник "сдал" виновных

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *