Закрите укриття у Києві: правоохоронці затримали 4 особи

У рамках розслідування трагічних наслідків через недопуск громадян укриття у Києві 1 червня правоохоронці затримали чотирьох осіб: першу заступника голови Деснянської райдержадміністрації, директора лікарні та його заступника з технічних питань, а також охоронця поліклініки.

Про це повідомляють прес-служби  Київської міської прокуратури  та  столичної поліції , » Суспільне » .

Трьом затриманим посадовим особам готується повідомлення про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, охоронцеві – у залишенні у небезпеці, що призвело до смерті. 

Керівник Деснянської окружної прокуратури Києва Антон Єфімов розповів у коментарі для «Суспільне», що медичний огляд охоронця показав, що він був тверезий.

Поліція проводить першочергові слідчі дії та з’ясовує причетність кожної з 4-х до трагічної події, коли поблизу укриття загинули та були поранені кияни.

Раніше в рамках слідства прокурори спільно з поліцією провели обшуки у двох департаментах КМДА, приміщенні Деснянської РДА та в медустанові, де під час повітряної тривоги громадянам не надали доступу до укриття. 

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. 

Крім того, Служба безпеки України розслідує злочин за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України: порушення Росією законів та звичаїв війни, поєднане з умисним убивством. 

Джерело

Читать ещё:  Пупок розв'яжеться: Арестович прокоментував плани РФ щодо захоплення Донбасу

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *