Колишній українській журналістці, яка втекла до РФ, СБУ повідомила про підозру

Служба безпеки України зібрала доказову базу проти колишньої вінницької журналістки Юлії Тарапати, яка зараз є заступницею головного редактора видання «Вечірня Москва». Прес-центр СБУ повідомив про це 17 квітня.

Тарапата була звинувачена за статтею «Колабораційна діяльність у формі провадження інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією» (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

У 2014 році після захоплення Криму та частини східних регіонів України, Тарапата переїхала до Росії, де приєдналася до редакції прокремлівської газети «Вечірня Москва». За даними СБУ, вона була призначена заступницею головного редактора з приводу її публічної підтримки російських окупантів та підготовки антиукраїнських публікацій. На цій посаді вона також координує редакційний відділ «московська влада» та веде авторський блог на сайті газети.

З 24 лютого 2022 року, за даними СБУ, Тарапата виконує вказівки Кремля щодо поширення публікацій, де виправдовує збройну агресію РФ та заперечує причетність окупантів до масових вбивств мирних жителів на Київщині.

Тарапата називає «постановочними» тортури та масові поховання в Бучі та Ірпені. Крім того, вона регулярно отримує за свою пропагандистську діяльність нагороди від Кремля та місько

Читать ещё:  Президент Зеленский уверен, что крымчане «с радостью будут принимать украинскую власть» на полуострове

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *