Страта бійця ЗСУ: Міноборони звернулося до українців

Компетентні органи встановлюють особу українського військового, якого стратили російські загарбники. Українців закликають не висувати свої припущення до офіційних висновків та не публікувати відео.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram в середу, 12 квітня.

За її словами, з перших хвилин появи відео страти військового росіянами усі компетентні українські служби вивчають його покадрово, щоб ідентифікувати військових злочинців.

«Ми робимо все, щоб дізнатися про загиблого. Усім нам важливо розуміти – ідентифікація людини по відео, а тим більше за таких обставин – надзвичайно складне завдання. Тому просимо утриматися від публічного озвучування будь-яких версій до офіційних висновків», – написала вона.

Заступниця міністра оборони закликала громадян мати повагу до близьких загиблого та не робити жодних публічних припущень щодо його особи, навіть якщо ви абсолютно впевнені, що впізнали його.

Маляр також закликала зупинити поширення цього відео та будь-яких подібних відеокадрів. Тепер це мають дивитися прокурори та Міжнародний суд.

«Пам’ятайте, ворог хоче нас залякати. Хоче зробити нас слабшими. Але все, що він отримає у відповідь, – нашу лють та повний розгром окупантів, вироки вбивцям та трибунал державі-агресорці», – додала вона.

Джерело

Читать ещё:  Британские эксперты оценили, могут ли в Николаеве строить корабли

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *