Росія готує другу хвилю мобілізації, але Путін не врахував нюанс, – експерт

Росія готує другу хвилю мобілізації, але забезпечити «мобиків» зброєю буде важко – Путін не перевів «оборонку» на «військові рейки».

Як пише у  Facebook  аналітик Defense Express Іван Киричевський, ЗСУ вже знищили 100% від довоєнної кількості танків армії РФ, тобто 2940 танків. Армія РФ вже втратила майже 6 тисяч бронемашин, вибито 45% від довоєнної кількості.

Щоб поповнити знищене, Міноборони РФ хотіло відновити виробництво БМП-1 та БМП-2 на «Курганмашзаводі», але керівництво заводу «уперлося», пише Киричевський. «Тому в результаті «Курганмашзавод» продовжує виконувати контракт на специфічно проблемні БМП-3 і «освоює бюджет» на проект легкого танка «Спрут-СДМ», для якого з якоїсь речі продовжують креслити навіть «програмовані» боєприпаси», — пояснює аналітик. .

Більше того, в боях проти ЗСУ армія РФ втратила понад 2700 артсистем та РСЗВ, або 48% від довоєнної кількості.

«У цій війні росіяни вже пішли на такі кроки, як «реанімація» гаубиць Д-1 часів Другої світової, розконсервація великокаліберних типів САУ «Півонія» і «Тюльпан» і зняття зі зберігання САУ 2С5 «Гіацинт». Але навіть за таких кроків максимум , Який вдавалося накопичити оркам на фронті, — до 1500 стволів всіх типів. Можливо, ворог при цьому сподівається на глибину своїх запасів снарядів калібру 152-мм.

За словами аналітика, навіть на мобілізаційне виробництво стрілецької зброї росіяни виявилися організаційно неспроможними. Не чекає Киричевський і на постачання РФ від Ірану зброї в промислових масштабах, враховуючи, що армія Ірану не налічує навіть півмільйона людей.

«Росіяни зараз не в тій «ресурсній базі», щоб наступати хоча б «в стилі літа 2022 року», навіть поєднання «артилерія + піхота + залишки бронетехніки» під Бахмутом не дає їм бажаного результату. Росіяни згаяли час, не провели «переведення промисловості на військові рейки». І це зволікання стане одним із важливих факторів, що призведе до перемоги України на полі бою», – пише Киричевський.

Читать ещё:  Путін збрехав про виробництво танків у РФ: експерт

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *