Скільки грошей Росія витратила на війну проти України: підрахунки Forbes

Росія витратила на війну проти України вже близько 82 млрд дол., що становить чверть доходів країни-агресора за 2021 рік.

Про це  повідомляє  Forbes.

Йдеться про прямі витрати Росії, необхідні підтримки бойових дій. Крім того, у названу суму не входять стабільні витрати держави на оборону чи пов’язані з економікою втрати.

Так, зазначається, що 2021 року всі бюджетні доходи РФ становили 340 млрд дол. Тобто країна-агресор уже витратила чверть минулорічних доходів на воєнні дії.

«Якщо навесні такі витрати могли виглядати цілком прийнятними з огляду на те, що тільки ЄС платив за нафту і газ Росії близько 1 млрд. євро на день, то зараз ситуація інша», — звернули увагу автори статті.

Водночас  знижуються доходи федерального бюджету РФ від експорту нафти та газу Країна вже втратила більшу частину європейського газового ринку після того, як зупинила поставки «Північним потоком». Крім того, з грудня набудуть чинності санкції щодо російської нафти.

А розв’язана Росією війна потребує дедалі більше грошей. Так, восени відповідні витрати у агресора зросли вдвічі. Станом на сьогодні війна потребує не менше 10 млрд дол. на місяць.

За дев’ять місяців війни проти України Росія витратила:

  • 28,7 млрд дол. забезпечення армії;
  • 20,8 млрд дол. склали втрати військової техніки;
  • 15,6 млрд. дол. — Зарплати;
  • 9,4 млрд. дол. — Компенсації загиблим;
  • 7,7 млрд дол. — Компенсації пораненим.

Джерело

Читать ещё:  В Минздраве объяснили, чем опасно курение кальяна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *