Кремль масово звільняє командувачів, які провалили захоплення України, – розвідка

На дев’ятому місяці повномасштабного російського вторгнення в Україну звільнення серед найвищого російського військового керівництва — зразок того, як Кремль звинувачує командувачів у нездатності досягти поставленої мети на полі бою.

Як йдеться у  звіті  розвідки Великобританії за 6 листопада, звільнення командувачів – це спроба зняти цю провину з вищого керівництва РФ в очах внутрішньої аудиторії.

Як йдеться у звіті, 3 листопада виконувачем обов’язків угруповання російських військ Центр, ймовірно, було призначено генерал-майора Олександра Лінькова. Ним замінили знятого наприкінці жовтня з посади генерал-полковника Олександра Лапіна, якого різко критикували маріонетка Кремля у Чечні Рамзан Кадиров та власник ПВК Вагнера Євген Пригожин. 

У британській розвідці кажуть, що це буде чергове звільнення серед вищого російського військового командування з початку повномасштабного вторгнення РФ, якщо інформація підтвердиться. З початку року вже замінили командувачів Східного, Південного та Західного військових округів.

«Ці відставки — свідчення того, як звинувачують найвище командування російської армії в невдачах з досягнення цілей на полі бою. Почасти це, схоже, спроба зняти цю провину з вищого керівництва РФ в очах внутрішньої аудиторії», — вважають британці.

Джерело

Читать ещё:  Полиция Кропивницкого забрала у детей гранату, которой они игрались

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *