Міністр назвав умову початку віялових відключень

В Україні почнуть запроваджувати графіки віялових відключень, якщо скорочення споживання електроенергії буде меншим за 20%. Про це у четвер, 20 грудня, сказав міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

Він наголосив на двох складових зменшення споживання. Перша – це свідоме скорочення.

«І друга – коли цього не вистачає, ми, з урахуванням обстрілів та пошкоджень енергосистеми, змушені вводити вже примусові обмеження», — додав міністр.

За його словами, внаслідок добровільного скорочення в перші дні після початку ударів РФ по енергетиці економія становила близько 10%.

При цьому Галущенко зазначив, що заклики економити електрику не завжди працюють, зокрема у західних областях.

Голова Міненерго додав, що зменшення споживання на 20% «критично допомогло б нашій енергосистемі». В іншому випадку «змушені будуть» розпочати віялові відключення по всій Україні.

У свою чергу голова «Укренерго» Володимир Кудрицький повідомив, що енергосистема України на даний момент зберігає свою цілісність. Обмеження, які введені сьогодні по всій країні, спрямовані на те, щоб вона залишалася стабільною.

Влада опрацьовує кілька варіантів розвитку ситуації з різною інтенсивністю пошкоджень енергооб’єктів.
«Ми розглядаємо будь-який сценарій, навіть найекстремальніший. Прораховуємо, як працюватиме енергосистема за різних рівнів руйнувань. Ми знаємо, що робити в різних ситуаціях», — сказав він.
Напередодні Міненерго повідомило, що в різних регіонах України можливі віялові відключення електрики з метою спростити процес відновлення зруйнованої інфраструктури.
Сьогодні у низці регіонів запровадили обмеження для економії електроенергії, але віялові відключення ще не розпочинали.
Читать ещё:  Вночі ворог атакував Київ ракетами і БПЛА: є постраждалі та руйнування

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *